26 / 04 / 2024

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği tam metni!

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği tam metni!

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği 25 Temmuz 2014 tarihinde 29071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte GAP yönetmeliğinde yer alan esaslar...



Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği tam metni!

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği 25 Temmuz 2014 tarihinde 29071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı personelinin disiplin ve üst disiplin amirlerini belirliyor.


YÖNETMELİK


Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatından:


GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ TEŞKİLATI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı personelinin disiplin ve üst disiplin amirlerini belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik hükümleri, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı merkez ve taşra birimlerinde görev yapan memurlar hakkında uygulanır.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 124 üncü maddesi ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Disiplin amirleri


MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelik kapsamına giren memurların, disiplin amirleri ve üst disiplin amirleri EK-1 sayılı cetvelde gösterilmiştir.


Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından uygulanacak mevzuat


MADDE 5 – (1) Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.


Yürürlükten kaldırılan yönetmelik


MADDE 6 – (1) 30/11/1993 tarihli ve 21774 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.


Yürürlük


MADDE 7 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme


MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Başkanı yürütür.




Geri Dön