28 / 03 / 2024

Güneydoğu Boğaz Köprüsü'ne kavuşuyor!

Güneydoğu Boğaz Köprüsü'ne kavuşuyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin " Boğaz Köprüsü " olarak nitelendirilen Şanlıurfa - Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü'nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor. Köprüsü'nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor...



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin "Boğaz Köprüsü" olarak nitelendirilen Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü'nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor. Atatürk Barajı'nda su toplanmaya başlanmasının ardından Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunda ulaşımı sağlayan köprü, su altında kaldı. Yıllarca kısıtlı feribot seferleriyle ulaşımın sağlandığı bölgede, halkın talebi doğrultusunda yeni köprünün temeli 2012'de törenle atıldı. Köprüye ise bölgedeki eski bir yerleşim birimi olan "Nissibi" adı verildi. 


Şanlıurfa'nın Siverek ve Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak köprü inşaatında sona yaklaşılıyor. Orta açıklığı 400 metre olarak planlanan köprünün büyük bölümü tamamlandı. 

Nissibi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ardından Türkiye'nin en uzunu olma özelliğini taşıyor. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, köprünün bitme aşamasına geldiğini söyledi. Kara yoluyla 1 70 kilometre olan mesafenin 30 kilometreye ineceğini belirten Küçük, köprü için 100 milyon lira harcanacağını ifade etti. Köprünün bölge turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Küçük, projeyle Adıyaman, Kahta, Nemrut Dağı, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki tarihi eserlerin daha kolay ziyaret edilebileceğini vurguladı.


Günboyu 


Geri Dön