19 / 04 / 2024

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı!

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı, 30 binden fazla evi bu senenin sonuna kadar peyderpey bütün ilçelerde dağıtabilecek gücümüz var. Hepsinin inşaatları başladı, devam ediyor" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin, "İnşallah, önce Meclis'te 330'u bulacağız, gelişmeler öyle. MHP bu konuda sözünde duruyor, onu da aşacağız. Sonra vatandaşa döneceğiz ve vatandaştan da inşallah bir 'olur' alacağız. Eğer böyle olursa bu ülkede istikrar olacak." dedi.


Özhaseki, Kayseri'de Safa Vakfı Toplantı Salonu'nda Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyeleriyle bir araya geldi.


Terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ'ın ülkeye zarar vermek için hainlikler peşinde olduğununa dikkati çeken Özhaseki, milletin birlik ve beraberlikle bunların oyunlarını bozduğunu ve bozmaya devam edeceğini söyledi.


Özhaseki, son dönemde terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurulduğunun altını çizerek, "Kendi kazdıkları çukurlara kendilerini gömdük, orada bitirdik. Şehirlerde terör örgütünün uzun boylu esamesi kalmadı. Köylerde temizlik başladı, tek tük devam ediyor. Dağlarda inlere girildi, inleri temizlendi. Tek tük kalan yerlere de yeniden gidilip temizleniyor. Sınır ötesinde temizlik başladı. Bu kadar şiddetli bir mücadele şimdiye kadar hiç yapılmamıştı. Böyle bir temizlik harekatı şimdiye kadar hiç yapılmamıştı. Kendi güvenliğimizi sağlıyoruz, kimseyle bir derdimiz yok. Allah'a çok şükür burada da başarılı olduk." diye konuştu.


Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde terörden mağdur olanların ihtiyaçlarının giderilmeye başlandığını belirten Özhaseki, "30 binden fazla ev yıkıldı, 30 binden fazla evi bu senenin sonuna kadar peyderpey bütün ilçelerde dağıtabilecek gücümüz var. Hepsinin inşaatları başladı, devam ediyor. Evlerini verebilecek durumdayız. Evleri verirken de altyapılarını yapıyoruz, parkları, okulları, spor tesislerini yapıyoruz. Yeni bir şehir inşa ediyoruz." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön