18 / 04 / 2024

Güneydoğuda 5 yeni gezi güzergahı oluşturuldu!

Güneydoğuda 5 yeni gezi güzergahı oluşturuldu!

Gaziantep ve Kilis' te yürütülen " İpekyolu Turizminde Yeni Destinasyonlann Oluşturulması " projesi kapsamında tarihi ve turistik mekanlarıyla dikkati çeken 5 yeni gezi güzergahı oluşturuldu...



Gaziantep ve Kilis'in tarihi ve turistik mekanlarını turistlerin rehbere ihtiyaç olmadan gezebilmeleri amacıyla her iki ilin Kültür ve Turizm müdürlükleri ve özel bir bilişim şirketi tarafından yürütülen, lpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen projede çalışmalar devam ediyor.

 

Proje kapsamında akademisyenr, rehber, seyahat acenteleri ve turizm firması temsilcilerine yönelik Kilis'teki Ravanda Kalesini kapsayan tur düzenlendi. Turda katılımcılar, Şahinbey mezarı. Dokurcum Değirmeni, Elmalı Köprüsü, Oylum Höyük, Kilis Müzesi, Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri türbesi, anıt ağacı ve Ravanda Kalesini gezdi. 


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi ziyaret etmek isteyen turistlere yardımcı olmak amacıyla Ravanda, Rumkale, Yesemek, Karkamış ve Zeugma turu olmak üzere 5 gezi rotası belirlediklerini, bu güzergahlarda 80'e yakın tarihi ve turistik alan bulunduğunu kaydetti. Belirlenen rotalar için Türkçe ve İngilizce hazırlanan tanıtım filmi, kitapçık ve haritaların turistlere dağıtılacağını ifade eden Aykanat, şunları söyledi: "Tarih, kültür, gastronomi ve inanç turizmi bakımından önemli potansiyel barındıran Gaziantep ve Kilis'i ziyaret eden turist sayısı oldukça yetersiz ve potansiyelin gerisinde."



Ankara Yarın 


Geri Dön