20 / 04 / 2024

Güneydoğu'nun en büyük AVM'si Prime Mall açıldı!

Güneydoğu'nun en büyük AVM'si Prime Mall açıldı!

Güneydoğu´nun en büyük alışveriş merkezi Prime Mall Gaziantep’te açıldı. 150 milyon dolar yatırımla hayata geçen AVM, 56 bin metrekare mağaza alanı ve 160 bin 992 metrekare toplam alanıyla Güneydoğu’nun en büyüğü olma özelliğini taşıyor...




Pek çoğu Gaziantep pazarına ilk defa girecek yeni markalardan oluşan alışveriş merkezi, 165 mağazadan ve sosyal alanlardan oluşuyor. Zengin yemek kültüründen oluşan restoranların bulunduğu AVM'de, 10 adet dijital sinema salonu, eğlence kompleksi, bin 500 araçlık açık ve kapalı otopark bulunuyor. Yılda 10 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen AVM, toplamda 2 bin 500 kişiye de istihdam sağlıyor. Açılıştan önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Prime Mall Türkiye Genel Müdürü Dr. Artuğ Çetin, yabancı yatırımcının Türkiye’ye çok sıcak baktığını ifade etti.


AVM´nin inşaatının normalden 4 buçuk ay önce bitirildiğine dikkat çeken Çetin, 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlanacağını kaydetti. Çetin şunları söyledi: "Biz Türkiye’de çok güzel bir istikrar yakaladık. Gerek siyasi gerek ekonomik bu da yurt dışından bakıldığı zaman Türkiye açısından çok güzel bir artı dolayısıyla yabancı sermaye Türkiye’ye hala sıcak bakıyor ve biz de bu ana sebeplerden dolayı bundan sonraki yıllarda da Türkiye’de 'durmak yok yola devam' diyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Primemall Gaziantep toplam 150 milyon dolarlık bir yatırım bütçesiyle gerçekleştirilmiş bir projedir. Projemizde 165 mağaza bulunmaktadır ve kısmet olursa dediğimiz gibi 2 bin 500’e yakın bir istihdama vesile olacaktır. Toplam 165 bin metrekarelik bir inşaat alanından oluşan projemiz. Nisan 2012’de inşaat başlamış olup malumunuz bugün sonuçlanmıştır. Ve bu çok kısa süre içerisinde aslında, hedeflenen kurgulanan sürenin 4,5 ay öncesinde bitirilmiş olan bu proje özellikle de Gaziantep’te yaşayanlar herhalde fark etmişlerdir inanılmaz bir tempoyla ilerledi."



Cihan 


Geri Dön