29 / 03 / 2024

Güneysınır Şehir Konağı Konya'ya değer katacak!

Güneysınır Şehir Konağı Konya'ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneysınır’da yapımını sürdürdüğü şehir konağı, yüzme havuzu, spor salonları, meslek edindirme kursları ve çok amaçlı salonlarla ilçeye değer katacak.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelere şehir konağı kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Güneysınır Şehir Konağı’nın yapımının hızla ilerlediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Yeni Büyükşehir Yasası ile şehir merkezindeki standardı ilçelerde de sağlamak için yatırımlarının devam ettiğini ¬vurgulayan Başkan Akyürek, yasa öncesi ilçelere yaptıkları ziyaretlerde özellikle hanımlardan, eski adıyla Hanımlar Lokali olan ASEM yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını, bu kapsamda hayata geçirilen şehir konaklarının ASEM ve mesleki eğitim merkezi olarak hizmet verdiğini vurguladı.


Konya merkezin ardından ilk olarak Ereğli’de yaptıkları şehir konağının hizmet verdiğini belirten Başkan Akyürek, Akşehir, Ilgın, Cihanbeyli, Çumra ve Karapınar ilçelerinde tamamlanan şehir konaklarının açılışının, toplu açılış töreni için Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını vurguladı.


Güneysınır İlçesi’nde yapımı devam eden şehir konağının ilçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacağını belirten Başkan Akyürek, 3 milyon liraya mal olacak yatırımda yüzme havuzu, spor salonları, meslek edindirme kursları ve çok amaçlı salonlar bulanacağını ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Güneysınır ile birlikte Seydişehir, Kulu, Beyşehir, Bozkır, Sarayönü ve Tuzlukçu şehir konaklarının yapımını sürdürüyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön