19 / 04 / 2024

Güngören'de 100 daire çökme tehlikesinde!

Güngören'de 100 daire çökme tehlikesinde!

İstanbul Güngören'de yer alan TAMEK’in eski yerinde devam eden inşaat nedeniyle 100 daire çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Konuyu yerinde inceleyen Güngören Belediyesi CHP Meclis Üyeleri soru önergesini Belediye Meclisine sundu.



İnşaat alanına 20 metre kadar yakın olması iki blok halindeki 100 Daireyi tehlikeye soktu. Yapılan inşaat çalışması sonucunda bloklarda ve dairelerde ciddi çatlaklar oluşturdu. Konuyu yerinde inceleyen Güngören Belediyesi CHP Meclis Üyeleri hazırladıkları yazılı soru önergesini Güngören Belediye Meclisine sundular.


Yapılan otopark inşaatı çalışmasından ötürü bir hafta önceden binalarda ve dairelerde çatlaklar oluşmaya başlamış ve her geçen gün çatlaklar artıyor ve taşıyıcı kolon ile perde beton arasında her geçen gün milim açılmalar oluşuyor. 9 katlı iki bina arasında 7-8 santimetre kadar açılma olduğu çekilen fotoğraflarda da görülebiliyor. Vatandaş açılan duvar arasına köpük koyarak önlem almaya çalışıyor. Bina sakinleri ve çocuklar uykusuz, tedirgin bir şekilde yatıyorlar, tedirgin bir şekilde kalkıyorlar.


09.03.2016 Çarşamba günü de CHP İBB Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve Grup Sekreteri Handan Kantar beraberinde Güngören CHP İlçe Başkanı Alattin Aktay, Güngören A.Nafiz Gürman Mahallesinden Sorumlu CHP Güngören İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri Meziyet Naneci ve İlhan Çetinkeleş, Güngören Belediyesi CHP Grupbaşkanvekili Ergün Edepali, CHP İBB Meclis Üyeleri Şenol Yolbir ve Musa Keleş, Güngören A.Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarı Osman Kartal, Karşıkapı Derneği Sivil Toplum Örgütü Başkanı Cumhur Bilgen Soyüstün çatlaklar oluşan binalarda ve inşaat alanında incelemelerde bulundular.


CHP Grupbaşkanvekili Gülsever; İnşaatına Başlanılan Zeminaltı Oto Parkın Zemini Sıvılaşma ve Heyelan Tehlikesi Taşıyor!


Denetim görevini yerine getirerek yerinde inceleme yapan ve konunun vehametinin gözler önünde olduğunu vurgulayan CHP İBB Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, çatlaklar oluşan binalarda ve dairelerde acilen güvenlik önlemlerinin alınmasına dikkat çekti. Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğünün ilgili Komisyonlara sunduğu görüşte inşaat alanı zemininde sıvılaşma ve heyelan tehlikesi olduğu görüşüne dikkat çekken Başkan Gülsever şunları söyledi, “Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğünün 10.12.2015 tarih ve 2239 sayılı görüş yazısında; Mikrobölgeleme Projeleri kapsamında yapılan İmar Planlarına Esas 1/2000 ölçekli "Yerleşime Uygunluk Haritaları"na göre; kısmen "ÖA-2b" (Zemin Ortamlarda Kütle Hareketi, Orta-Hafıf Mühendislik Önlemleri Gerektiren Alanlar), kısmen de "ÖA-6b" lejantlı alanda kalmakta olup, bu alanlar; sıvılaşma tehlikesi(ÖA-lb) ve heyelan (ÖA-2b), tehlikelerinin birlikte görüldüğü, Orta-Hafıf Mühendislik Önlemleri Gerektiren Karmaşık Problemli Alanlar olduğu belirtilerek, yazıda belirtilen hususların planlama aşamasında göz önüne alınması yeni uygulamalar öncesinde yapılması gerekli olan zemin etüt çalışmasında elde edilen bilgilerin de değerlendirilmesi ve buna göre uygulamaya gidilmesi koşuluyla uygun görüldüğünü” görüş belirterek beyan etmiş. Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğünün ilgili Komisyonlara sunduğu bu görüşün dikkate alınmadığı kanısındayız. Acı olayların yaşanmaması için Büyükşehir Belediyemizin gerekli önlemleri almasını ivedilikle bekliyoruz.


Konuyu Güngören Belediye Meclisine yazılı soru önergesi olarak sunduklarını söyleyen Güngören Belediyesi CHP Grupbaşkanvekili Ergün Edepali, CHP İBB Meclis Üyeleri Şenol Yolbir ve Musa Keleş konunun takipçileri olduklarını söyleyerek soruna acilen çözüm bulunmasını önerdiler.


Güngören Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ergün Edepali, İBB tarafından 242 araçlık otopark inşaatı başladığını hatırlatarak İnşaat yapılırken gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürerek bu nedenle çevre halkında büyük bir rahatsızlık olduğunu söyleyerek şunları söyledi; “Vatandaşlarımız 2-3 gündür binalardan sesler geldiğini, sıvalarının döküldüğünü söyleyerek şikayetlerde bulunuyor. Biz de CHP meclis üyeleri olarak 2 gündür inceleme yapıyoruz. Bu incelemeler neticesinde inşaat yapılırken gerekli önlemlerin alınmadığı yönünde bazı tespitlerimiz oldu. Biz bunu Güngören Belediye meclisinde gündeme getirerek soru önergesini meclise sunduk. Aynı zamanda önümüzdeki hafta da İBB meclisinde de CHP’li Meclis Üyelerimiz Şenol Yolbir ve Musa Keleş soru önergesi verecekler” dedi. 


Tünaydın


Geri Dön