25 / 04 / 2024

Güngören'deki eski Magirus arazisi yeşil alan olacaktı!

Güngören'deki eski Magirus arazisi yeşil alan olacaktı!

Habertürk gazetesinde Esra Boğazlıyan, "Güngören'deki eski Magirus fabrikasının arazisi sözde yeşil alan olacaktı. Ancak arsaya devasa bir sirk kuruldu, TIR'lar, konteynerler yerleşti, anlayacağınız yeşil alan projesi rafa kalktı" diye yazdı



İşte o yazı;

"Geçen yıldı... Güngören'deki eski Magirus fabrikasının kent parkına dönüştürüleceği, bölgenin devasa bir yeşil alana kavuşacağı açıklanmıştı Büyükşehir Belediyesi tarafından... Hatta projenin tanıtımı için yapılan şaşaalı törende, 16 bin metrekarelik yeşil alanda gezi, spor ve oyun alanlarının yer alacağı da duyurulmuştu.

Elbette, yeşil fakiri Güngören'in sakinleri bu projeden çok mutlu oldu. Evet proje güzeldi güzel olmasına ama bir de uygulanabilseydi!

Güngörenliler heyecanla yeşil alana, çocuk parkına kavuşmayı bekliyordu ki beklenmeyen bir gelişme oldu. Öyle ya, artık beton yığınları arasında nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince koşup oynayabileceği bir parkları olacaktı.. Eski fabrika alanına devasa bir sirk açıldı, koca koca TIR'lar, konteynerler çadırlar eski fabrika arazisine bir güzel yerleşti, anlayacağınız yeşil alan yalan oldu. Tabii hevesleri kursaklarında kalan Güngörenliler de haklı olarak şu soruyu sordu: Hani verdiğiniz sözler"

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK


Geri Dön