26 / 04 / 2024

Günlük ev kiralamada fiyatlar 150 TL'den başlıyor!

Günlük ev kiralamada fiyatlar 150 TL'den başlıyor!

İstanbul'da, hem turist sayısının artması hem de çok sayıda fuar ve toplantının olması sadece otellerin değil günlük ev kiralama şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Günlük kiralama talebi geçen yıla göre yüzde 100 arttı



İstanbul'da otel yatak kapasitesinin yetmemesi ve artan fuar organizasyonları yüzünden böyle bir talep doğduğunu belirten Fuarev'in kurucusu Hayri Birinci, 'İstanbul'da 20-25 firma günlük ev kiralaması yapıyor. Talep yüzünden iki yılda firma sayısı ciddi artış gösterdi. 4 bin civarında ev bu sistem için kullanılıyor. Bu yıl hem krizin etkileri geçti hem de İstanbul'da birçok fuar ve organizasyon üst üste geldi. Talep geçen yıla göre katlandı' diye konuştu.

GÜNLÜK KİRA 150 TL'DEN BAşžLIYOR
Müşterilerinin yüzde 30'unu Türkiye'ye gezmeye gelen yabancıların oluşturduğunu söyleyen Birinci, şöyle konuştu; 'Fiyatlar 150 TL'den başlayıp 250 TL'ye kadar çıkabiliyor. 10 günden fazla kalanlar için her güne yaklaşık yüzde 30 indirim yapılıyor.' Kiralanacak evlerin site içinde olmasının tercih nedeni olduğunu belirten Birinci, 'Mutlaka otopark istiyoruz. Bizimle çalışıp evini kiraya vermek isteyenlerden ise evi bizim istediğimiz şekilde dizayn etmelerini istiyoruz' dedi. Kiracıya tıraş köpüğünden şampuana kadar tüm ürünleri ücretsiz sunduklarını belirten Birinci, 'Mutfakta ise yağ, makarna, çay gibi ürünlerin yanı sıra 6 kişilik mutfak aleti veriyoruz' diye konuştu.

Fiyatlar %15 arttı!
Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır 'Bu yıl, İstanbul turizmi bereketli günler yaşıyor, şuan otellerimizdeki doluluklarımız en üst seviyededir' dedi. Başkan Timur Bayındır, şu anki doluluğun 15 Kasım tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

çapkınlar yüzünden   3 günden aşağı kira yok
HAYRİ Birinci'ye eşlerini aldatmak için ev kiralamak isteyenlerden talep alıp almadığını soruyoruz. Birinci, şöyle anlatıyor: 'Sadece buna yönlendirmiş yer olduğunu sanmıyorum. Ama günlük evlere bu yönde de talep olabilir, zira olmamasını imkansız görüyorum. Böyle bir müşteri kitlesinin benim işlerime parasal anlamda bir katkısı yok. Evleri en az 3 günlüğüne kiraya verdiğim için dolayısıyla o anlamda bir günlük kullanacaklara maliyeti neredeyse 450-500 TL'ye geliyor. Dolayısıyla o kitle için pek cazip bir seçenek olmadığı için otomatikman bunlar eleniyor.'
Akşam/Aylin LÖLE


Geri Dön