28 / 03 / 2024

Güral Afyon, 2012’nin En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi seçildi!

 Güral Afyon, 2012’nin En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi seçildi!

NG Hotels & Resorts’un yeni oteli Güral Afyon Wellness & Convention, Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2012 çerçevesinde verilen En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi ödülüyle hizmet kalitesindeki mükemmelliğini taçlandırdı




Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 25 Haziran Pazartesi akşamı Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen törenle En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi ödülü aldı. Toplam 9.500 metrekare alana sahip spa merkezi, yaz kış aynı sıcaklıktaki şifalı termal suyu ve 2.200 metrekareye yayılan eğlence ve sosyal alanlarıyla Güral Afyon Wellness & Convention, Türk turizminin yeni yıldızı olacak gibi görünüyor.


Ekonomist ve Capital Dergileri ve Eurobank Tekfen işbirliği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen araştırmada Güral Afyon “2012’nin En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi” seçildi. Açılışından sadece birkaç ay sonra ilk ödülünü evine götüren Güral Afyon adına ödülü, Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in elinden aldı. 


Türkiye’nin zengin yabancı turistler için de çekim merkezi olma zamanı geldi


Ödül töreninde konuşan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral konuşmasında şunlara değindi :


Güral Afyon Wellnes & Convention yatırımını Türkiye için bakir bir alanda gerçekleştirdik. Bu nedenle bugün aldığımız ödül bizim için çok anlamlı. Güral Afyon’u, Türkiye’nin yeni turizm vizyonunu en iyi şekilde yansıtan örnek olarak görmek gerek. Bunun en önemli nedeni Güral Afyon’un, termal turizme getirdiği yenilikçi altyapıyla Türkiye’nin henüz hiç pay alamadığı 200 milyar Euro büyüklüğündeki dünya termal pazarına giriş anahtarı olması. Türkiye, Güral Afyon ile ilk kez dünya termal turizm pazarından pay alacak olmasının yanında, uzun zamandır beklediği harcama potansiyeli yüksek yabancı turistler için de artık bir çekim merkezi olacak. Zira wellness tatilini tercih eden yabancı turistlerin tatil için ayırdığı bütçe, deniz tatilini tercih edenlerin iki katından fazla. Bu da yurt dışına açılan wellness ve termal turizm ile Türkiye’nin turizm gelirlerini çok büyük bir oranda artırabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle Güral Afyon’un yatırım ve vizyon anlamında turizm sektöründe örnek olarak ele alınması gerektiğini düşünüyorum.


Hedef dünyanın önde gelen wellness destinasyonları arasına girmek


NG Grubu’nun üçüncü oteli olan Güral Afyon Wellness & Convention’ın uzun vadeli hedefi Türk turizminin parlayan yıldızı olurken, dünyanın önde gelen wellness destinasyonları arasına girmek. Henüz yolun başındayken aldığı bu ödülle, hedeflerine hızla ulaşacağının sinyallerini veren Güral Afyon, termal tatili yeni bir anlayışla sunarak ülkemizde ve dünyada daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayacak özelliklere sahip.


Örneğin, Güral Afyon’da çocuklu ailelerin rahatı için özel aile odaları, açık ve kapalı havuzlar, su kaydırakları, çocuk restoranı ve çok büyük bir eğlence merkezi bulunuyor. Spa ve termal merkezinde ise neredeyse yok yok: Termal jakuziler, Türk hamamı, aile hamamları, saunalar, buhar odaları, buz çeşmesi, dinlenme alanları, macera duşları, su kaydırakları, dışa açılabilen sıcak su havuzu gibi alanlar sadece bir kısmı.


Güral Afyon, 428 odasıyla aynı anda 1.028 kişiye hizmet sunabilecek bir kapasiteye sahip. Sadece spa merkezi 9.500 metrekarelik bir alana yayılmış bulunan tesis, bir tanesi 1.500 kişi kapasiteli olmak üzere toplam 13 toplantı salonu, yaz kış aynı sıcaklıktaki şifalı termal suyu ve 2.200 metrekareye yayılan eğlence ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor.


Geri Dön