28 / 03 / 2024

Gürallar Grubu, 5 yılda 5 yeni otel açacak!

Gürallar Grubu, 5 yılda 5 yeni otel açacak!

Gürallar 5 yılda 5 yeni otel açacak, 75 milyon euro ciroya ulaşacak



Gürallar Grubu, Ali Bey Hotels&Resort markasıyla her yıl yeni bir otel açmayı planlıyor. Grup, önümüzdeki 5 yılda her yıl en az 700 yataklı bir tesis açmayı ve toplamda 75 milyon euroluk ciro elde etmeyi hedefliyor

Gürallar Grubu, turizm sektöründeki yatırımlarını büyütüyor. Gürallar, bünyesinde yer alan Ali Bey Hotels&Resort’la her yıl yeni bir otel açmayı planlıyor. Grup, bunun yanı sıra yurtdışındaki fırsatları da değerlendirmeyi istiyor. Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, turizm sektöründe yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

Üçüncü tesisin yapımına kriz dönemi öncesinde, 49 yıllık arazi tahsisiyle başladıklarına ve 50 milyon doların üzerindeki yatırım bedelini öz sermaye ile karşıladıklarına belirten Argat böylelikle bünye içinde küçülmeye gitmeden faaliyetlerini sürdürebildiklerinin altını çizdi.

Üst gelir grubu geliyor

Önümüzdeki 5 yılda 5 tesis daha kuracaklarını ifade eden Esin Güral Argat, “Yaptığımız 5 yıllık plana göre her yıl yatak kapasitesi en az 700 olan bir tesis açarak, toplam 75 milyon euro ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirirken yurtdışını da ihmal etmeyeceğiz” diye konuştu.

Son açılan tesis Ali Bey Resort Side’nin lüks ve elegan bir görüntüye sahip olduğuna değinen Argat, bunun tesadüf olmadığını vurgulayarak, bu sayede B+ ve üstü turistin Türkiye’ye talip olabildiğini gördüklerini de kaydetti.

Mimarlığını Cüneyt Bükülmez, iç mimarlığını ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu, peyzaj mimarlığını ise Ermanno Casasco’nun üstlendiği Ali Bey Resort Side’de ikisi çocuklu ailelere özel olmak üzere altı farklı tip oda bulunuyor. Yalı tarzında tasarlanan Ali Bey Resort Side’de ayrıca 15 bin metrekarelik alana kurulu, Türkiye genelinde bir tesise ait en büyük Aquapark ile bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulan, üç katlı SPA merkezi ‘Samara SPA0 da yer alıyor.

Rakamlarla Ali Bey Hotels & Resorts

2010 ciro beklentisi: Yüzde 40 artış

2009 yatak kapasitesi: 1.850

2010 planlanan yatak kapasitesi: 2.500

Tekrar ziyaret oranı: Yüzde 50

Yabancı turist yüzdesi: Yüzde 85

Toplam tesis metrekaresi: 420.000

Çalışan sayısı: 1.300
Vatan
 


Geri Dön