26 / 04 / 2024

Gürcistan ile Kura Nehri üzerine hidroelektrik santrali kurulması için anlaşma yapılacak!

Gürcistan ile Kura Nehri üzerine hidroelektrik santrali kurulması için anlaşma yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kura Nehri üzerine kurulacak hidroelektrik santraliyle ilgili hükümetler arası bir anlaşma hazırlığı yapıldığını belirterek "Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle bitiririz" dedi...




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kura Nehri üzerine kurulacak hidroelektrik santraliyle ilgili hükümetler arası bir anlaşma hazırlığı yapıldığını belirterek "Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle bitiririz" dedi. 


Yıldız, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakha Kaladze ile Enerji Bakanlığında bir araya geldi.


Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Zirvesi'nin son derece verimli geçtiğini, petrol ve doğalgaz kaynakları ile elektrik dağıtımı konusunda ülkelerin güçlerini birleştirdiklerini aktardı.


Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kaladze ile görüşmesine ilişkin de bilgi veren Yıldız, "Yeni projeleri konuştuk kendileriyle, Kura nehri üzerine kurulacak olan bir santral üzerinde. Hükümetler arası bir anlaşma hazırlığı yapıyoruz. Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle bitiririz" diye konuştu. 



AA


Geri Dön