26 / 04 / 2024

Gürcistan Porta Batumi Tower'ın yüzde 60'ı satıldı!

Gürcistan Porta Batumi Tower'ın yüzde 60'ı satıldı!

İngiliz mimarlık bürosu Broadway Malyan tarafından geliştirilen Porta Batumi Tower, Gürcistan'ın Batum şehrinde hayata geçiyor. Projede toplamda 30 bin metrekare olan daire alanının yüzde 60'ı satıldı.



Porta Batumi Tower'a 2013 Harizan'da başladıklarının altını çizen Sistem İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Can Düşmez, "Mayıs 2015'de temel ve betonarme işlerini tamamladık. O tarihten bu güne de cephe işleri ve elektrik-mekanik işleri devam ediyor. Toplamda 70 bin metrekare kapalı alanı bulunan Porta Batumi Tower, Gürcistan'daki en prestijli projelerin başında gelmektedir" dedi. 


YÜZDE 60'I SATILDI 


Porta Batumi Tower'da yer alan daireler hakkında da bilgi veren Can Düşmez, şunları söyledi: "Alanın verimli kullanılması ile stüdyo dairelerden, aileler için özel tasarlanan 2+1 ve 3+1 dairelere farklı büyüklüklerdeki konutların yanı sıra, 12 adet dubleks penthouselar bulunmakta. Toplamda 30 bin metrekare olan daire alanının yüzde 60'ı satılmış olup, bu yıl ağustos ayında inşaatın tamamlanmasıyla birlikte yıl sonuna kadar bütün dairelerin satılacağını öngörüyoruz. Porta Batumi Tower'ın bir diğer özelliği ise, dünyanın her köşesinden farklı milletlerden daire sahiplerlerin olmasıdır. Şimdiye kadar başta Rus, Türk ve Gürcü olmak üzere. Amerika, İtalya, Fransa, İsviçre, Lübnan, İran, Suudi Arabistan, Polonya, Almanya gibi birçok ülke vatandaşına ev sahipliği yapacak olma özelliğini taşımakta." Dairelerin dışında Porta Batumi Tower, bünyesinde farklı tesislerin bulunduğunu da dile getiren Can Düşmez, şöyle konuştu: "Binanın altında iki katlı otoparkın yanı sıra, bisiklet ve depo alanları bulunmakta. Giriş katında ise toplamda 1500 metrekare olmak üzere 12 adet mağaza Porta Batumi Tower ve çevre sakinlerine hizmet verecek. Ayrıca binanın 8. katma kadar olan bölümde Butik Hotel, fitness-spa alanı, teras restaurant, cafe-bar ve casino bulunmakta. Batum, Türkiye'ye yakın olması ve vizesiz giriş kolaylığı ile özellikle Karadeniz bölgesinden ve direkt uçuşlar ile İstanbul'dan son yıllarda giderek artan turist ve yatırımcı potansiyeline sahip bir şehir konumuna geldi. İstikrarlı olan ekonomisi sayesinde her geçen sene turist ve yatırımcı sayısını arttırmakta." 


İNŞAAT KALİTESİ 


Projenin önemine dikkat çeken Can Düşmez, inşaat kalitesinin de önemine vurgu yaptı. Sektördeki son yenilikleri yakından takip ettiklerini de dile getiren Can Düşmez, "Öncelikle, Porta Batumi'nin konumu çok iyi. Binayı ve içindeki fonksiyonları tasarlarken arsanın konumu, bölgenin gelenekleri, ekonomisi, alışkanlıkları ve ihtiyaçlarını dikkate alarak en optimum çözümü bulmayı hedefledik. Bu optimum çözüm, Sistem İnşaat'ın yüksek kalite standartları ve ekonomik gücüyle bir araya gelince ortaya muhteşem bir eser çıktı. Gürcistan'daki bina ve inşaat kalitesi standartlarını da yukarıya çekmiş olduk" şeklinde konuştu. 



www.portabatumitower.com



Hürriyet


Geri Dön