28 / 03 / 2024

Güriş İnşaat Suriye'de üçüncü çimento fabrikasını kuruyor

Güriş İnşaat Suriye'de üçüncü çimento fabrikasını kuruyor

Güriş İnşaat CEO'su Müşfik Yamantürk, Suriye'de üçüncü çimento fabrikasını kurma çalışmalarına başladıklarını açıkladı



Enerji, çelik, çimento ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Güriş İnşaat CEO'su Müşfik Yamantürk, Suriye'de üçüncü çimento fabrikasına başladıklarını söyledi. Yamantürk, yapımı ve yatırımı Güriş tarafından gerçekleştirilen klinker öğütme tesisinin şubat ayında faaliyete geçtiğini kaydetti. Suriye'deki en büyük Türk yatırımı olan tesisin Kamışlı/Yarubiye Serbest Bölgesi'nde yer aldığını ve yılda 700 bin ton kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Yarubiye'deki fabrikanın yanı sıra Suriye-Haseki'de bir fabrika daha kurduklarını kaydeden Yamantürk, üçüncü fabrikanın yapımına hız verdiklerini söyledi. Jeotermal ve rüzgar enerjisi üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Yamantürk, Aydın Germencik'te Türkiye'nin en büyük jeotermal santralini kurduklarını ifade etti. Enerjide daha da büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Yamantürk, Trabzon'da 15 megavatlık bir hidroelektrik santrali kuracaklarını söyledi.

Yapımı ve yatırımı Güriş tarafından gerçekleştirilen Hatay/Belen Res santralinde elektrik üretimine başlandığını belirten Yamantürk, 30 MWe gücündeki santralin yılda 96 milyon kwh elektrik üreteceğini açıkladı.

Antakya-Şenköy'de 26 megavatlık rüzgar enerjisi santralini kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yamantürk, yılda 85 milyon Kwsaat elektrik üretimi hedeflenen santralin yapımına 2010 yılı içinde başlanacağını kaydetti.

Yamantürk, yurtdışı müteahhitlik çalışmalarını da Libya ve Suudi Arabistan ve Dubai'de devam ettirdiklerini söyledi.
Milliyet


Geri Dön