29 / 03 / 2024

Gürler Ünlü, Türk gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

Gürler Ünlü, Türk gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü, Türkiye gayrimenkul piyasasının gelişip dünya standartlarına gelebilmesi için bireysel satışlar yerine kurumsal büyük yatırımcılara satışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.



Hızla büyüyen Türkiye gayrimenkul pazarı artık fark yaratan enstrümanlara ihtiyaç duyuyor. Son dönemde gayrimenkul yatırım fonları, otel odası satışı gibi farklı enstürmanlar geliştirilse de sektör hala yeni enstrüman beklentisi içerisinde. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü, Türkiye gayrimenkul piyasasının gelişip dünya standartlarına gelebilmesi için bireysel satışlar yerine kurumsal büyük yatırımcılara satışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.


Türkiye pazarında yatırım yönetimi sisteminin kullanılmasının verimli yatırımları getireceğini belirten Ünlü, önümüzdeki dönemde bitmiş binaların, atıl durumda olan yatırımların yönetilip daha iyi değerlendirilmesine ilişkin sistemlerin de Türkiye'de uygulanacağını söylüyor. Ünlü, gayrimenkulde tapu yerine kira, gayrimenkul sertifikası, GY0 hissesi gibi yatırım araçlarının aktif hale getirilmesinin hem yatırımcı şirketlere hem de bireysel yatırımcılara daha kolay ve daha güvenli yatırım fırsatları sunabileceğini de vurguluyor. Türkiye'de son dönemde uygulanan otel odası satma sisteminin maketten satış yapma sistemiyle aynı olduğunu belirten Ünlü, "Bu başarılı bir sistem olsaydı, Hilton, Marriot bu sistemi uygulardı. Bu sistem önümüzdeki dönemde mağdurlar yaratabilir" diyor. Ünlü, önümüzdeki dönemde kıyı otellerinde çalışan personelini konaklamasına yönelik gayrimenkul yatırımlarının öne çıkacağını da vurguladı.


Ekonomist


Geri Dön