28 / 03 / 2024

Gürsel Öngören kimdir?

Gürsel Öngören kimdir?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Gürsel Öngören kimdir? Prof. Dr. Gürsel Öngören'in eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz için tıklayınız...



Gürsel Öngören kimdir?

Prof. Dr. Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Gürsel Öngören 1961 yılı Sakarya, Kocaali doğumlu. 


İlk ve orta eğitimini Kocaali Hürriyet İlkokulu ile Kocaali Ortaokulunda tamamlayan Öngören, 1975 yılında Lise eğitimine İstanbul Davutpaşa Lisesinde başladı; Liseyi 1978 yılında Sapanca Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ise 1982 yılında mezun oldu.


1985 yılında avukatlık stajını tamamlayarak İstanbul Barosuna avukat olarak kaydolan Gürsel Öngören, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında İdare Hukuku asistanı oldu.


Ayrıca Gürsel Öngöre, aynı fakültenin Kamu Yönetimi Bilim Dalında 1987 yılında yüksek lisans, 1989 yılında ise doktora programından mezun oldu. Ekim 1990 tarihinde Doçentlik sınavını tamamlayarak, Yüksek Öğrenim Kurumundan doçentlik unvanı ve yetkisini aldı.


1996 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İdare Hukuku Doçenti olarak görev yaptı. 1996 yılında ise Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Ana Bilim Dalına Profesör olarak atandı. 1998 yılında öğretim üyeliğinden ayrılarak bir müddet avukatlık yaptı. 


Prof. Dr. Gürsel Öngören, 2004 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, İdare Hukuku ve Kitle İletişim Hukuku alanında çeşitli dersler verdi. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku bilim dalında öğretim üyeliği yapıyor.


1985 yılında İstanbul Barosu’na üye olan ve 2011 yılında yeminli mali müşavirlik yetkisi alan Öngören, hukukcu.com adlı internet sitesini kurarak hukukçulara bilgi ve kaynak sağlamış, 2001-2003 tarihleri arasında Yargıtay’da Hukuk Bilgi Bankası Projesi’ni yönetmiş olup; aynı zamanda bugün Türkiye'nin bir numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com okurlarının sorularını yanıtlıyor.


Gürsel Öngören: Dönüşüme 500 milyar dolarlık kaynak üretilmeli!
Prof. Dr. Gürsel Öngören: Fikirtepe İstanbul'un yeni Ataşehir'i olacak!
Gürsel Öngören: Fikirtepe İstanbul’un yeni Ataşehir’i olabilir!


Geri Dön