24 / 04 / 2024

Gürsel Tekin, 2010 İstanbul etkinliklerini eleştirdi

Gürsel Tekin, 2010 İstanbul etkinliklerini eleştirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarını eleştirerek, "İstanbul'da kaçak yapılaşma yüzde 65" dedi



CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, AKP'nin "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarını eleştirerek, "İstanbul, Londra ve Paris'le karşılaştırılıyor. Ama bu ülkelerin hiçbirinde selden insanlar ölmüyor. İstanbul'da kaçak yapılaşma yüzde 65'ken, bu kentlerde kaçak yapılaşma sıfır" dedi.

Tekin, partisinin Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen 33. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Tekin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'ne ilişkin eleştirilerde bulunarak, İstanbul'un Atina, Londra ve Paris'le kıyaslanması gerektiğini, ancak bu ülkelerde hiç kimsenin selden ölmediğini, kentlerin tamamında kaçak yapılaşmanın sıfır olduğunu, İstanbul'da ise İBB Başkanı Kadir Topbaş'm deyimiyle kaçak yapılaşmanın yüzde 65 olduğunu vurguladı.

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Milletvekili Nur Serter ve çok sayıda partili katıldı.
Cumhuriyet
 


Geri Dön