16 / 04 / 2024

Gürşen Gayrimenkul Hazine arazisine talip oldu!

Gürşen Gayrimenkul Hazine arazisine talip oldu!

Şen Piliç'in sahibi İpek Üstündağ tarafından 17 Mart 2010 tarihinde kurulan Gürşen Gayrimenkul, ÖİB'nin satışa çıkardığı Maltepe arazisine talip oldu



Şen Piliç'in sahibi İpek Üstündağ, Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar ve Şen Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Sacit Oktay Omay'ın 17 Mart 2010 tarihinde kurduğu bir milyon TL sermayeli Gürşen Gayrimenkul Anonim Şirketi Maltepe'deki Hazine arazisine talip oldu.

Özeleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkan Maltepe'deki gayrimenkul 36 bin 149 metrekare büyüklüğe ve  54 bin metrekare yapı inşaat alanına sahip. Arazide aynı zamanda deniz manzarası da bulunuyor.
 sahip. Taşınmazın tahmini bedeli 5 milyon TL.

Arazinin ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığında yapıldı ve 10 firma katıldı. İhalede ilk olarak, kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 86 milyon lira olarak belirlendi. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Elemeli ilk turda en yüksek teklif 91 milyon lira olurken Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, en düşük teklifi vererek elendi.

Toplam 7 tur olarak gerçekleştirilen yazılı elemeli turlarda daha sonra sırayla, Şah Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Akasya Madencilik San. ve Tic. A.Ş.- Abdullah Katırcıoğlu O.G.G, Özbey Hijyenik Ürünleri San. ve Tic. A.Ş, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Emay İnş. Taah. San. Tic. A.Ş. ve Eyüboğlu İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Ltd. Şti elendi.

5 milyon tahmini bedelli arsa 164 milyon TL'den açık artırmaya çıktı!
Yazılı elemeli turların ardından bin lira artırım aralığı ve 164 milyon lira başlangıç tutarı belirlenerek açık artırmaya geçildi. Açık artırmaya kalan Elginkan Holding A.Ş, Gürşen Gayrimenkul A.Ş. ile Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketinin yetkilileri, belirlenen başlangıç tutarını yüksek bulduklarını ifade ederek artırım yapmadılar. Teknik olarak sonuçlanan ihalede, kararı ihale komisyonunun vereceği, ihalenin büyük olasılıkla iptal edileceği öğrenildi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com


Geri Dön