24 / 04 / 2024

Gürültü yapan kiracının tahliyesi!

Gürültü yapan kiracının tahliyesi!

Apartmanda gürültü yasağına uymayan ve sürekli çevresine rahatsızlık veren kimseler, yetkili birimlere şikayet ediliyor. Gürültü yapan kişi, kiracı ise tahliyesi istenebiliyor. İşte gürültü yapan kiracının tahliyesi...



Gürültü yapan kiracının tahliyesi!

Apartman Gürültü Yasağı kapsamında belirlenen saatlerde gürültü yapılamıyor. Bu yasağa uymayan kimseler, verdiği rahatsızlığın niteliğine göre cezalandırılıyor. Peki gürültü yapan kimse kat maliki değil de kiracı ise nasıl bir çözüm uygulanıyor?


Gürültü yapan kiracının yasağa uymaması durumunda göreceği cezadan önce, gürültü yasağı kapsamında yer alan maddeleri inceleyelim:


1- Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

2- Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahati) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.

3- Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.

4- Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.


Yukarıda belirtilen yasaklara uymayan kiracılar, yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam ediyorsa, gürültü yapan kiracının tahliyesi istenebiliyor. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir. 


Ev sahinin bu durum ile ilgilenmemesi durumunda ise apartman yönetimi doğrudan "gürültü" nedeni ile evin tahliyesi için dava açabilir.



Kabahatler Kanunu!
Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?
Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet edilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön