16 / 04 / 2024

Güzelbahçe'ye saray gibi kültür merkezi!

Güzelbahçe'ye saray gibi kültür merkezi!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi' nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi' nin katkılarıyla gerçekleştirdiği, 10 milyon liraya mal olacak Güzelbahçe Kültür Merkezi, bugün düzenlenecek törenle basına ve kamuoyuna tanıtılacak...



İhalesi geçen yıl haziran ayında yapılan ve ilk kazması ağustos ayında vurulan inşaatın, devam ettiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Haziran ayında Güzelbahçe modern bir kültür merkezine kavuşacak. Güzelbahçe'de bir rüya gerçek olacak" dedi. 

İnşaat sürüyor Projede otopark olarak görünen zemin katının tamamlandığını ve birinci kat inşaatının sürdüğünü belirten Başkan Mustafa İnce, "Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada 10 milyon liralık bütçeyle sosyal ve kültürel amaçlı bir merkez yapılacak" dedi. İZMİR DHA 3 bin 300 metrekarelik kapalı otopark. 


Neler olacak?


¦ Zemin katta ayrıca 100-370 metrekare arasında değişen ölçülerde altı adet dükkan inşaa edilecek. Yine zemin katta açık tezgahların koyulabileceği 2 bin 150 metrekare alan bulunacak. 

¦ Ayrıca, içinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 metrekare alana sahip 10 adet kapalı tezgah yer alacak. 

¦ Pazaryeri için yaklaşık 2 bin 350 metrekare yer ayrılırken, binanın kuzey tarafında ayrıca 23 araçlık açık otopark bulunacak. 

¦ Merkezin birinci katında istikbal Caddesi'ne bakan bölümde 110 metrekarelik 5 adet dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan yer alacak. 

¦ Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edilecek. 

¦ iki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvar olacak. Perde duvar kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabilecek. Perde duvar katlanır özelliği ile vestiyerlerin arasına toplandığı zaman 760 kişilik, 1150 metrekare alana sahip tek bir salon ortaya çıkacak ve böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salonuna kavuşmuş olacak. 

¦ ikinci katta istikbal Caddesi'ne bakan kısımda deniz manzaralı yaklaşık 710 metrekarelik açık teras ve ayrıca 90 metrekarelik teras kafe vatandaşlarımıza hizmet verecek. Diğer tarafta 350 metrekarelik yan açık fuaye yer alacak. 

¦ Çok amaçlı salonumuzun yan taraflarında biri 180 metrekarelik diğeri 270 metrekarelik iki adet fuaye hizmet verecek ve bu alanlarda kokteyller, sergiler ve diğer sosyal etkinlikler yapılabilecek. 


Milliyet Ege 


Geri Dön