23 / 04 / 2024

Güzeldere Tüneli 2019'da tamamlanacak!

Güzeldere Tüneli 2019'da tamamlanacak!

‘32 Viraj’ olarak adlandırılan Güzeldere Tüneli 550 milyon TL'ye mal olacak, tünelin 2019'da tamamlanması planlanıyor.




Van-Hakkari arasındaki zorlu yolculuk Güzeldere Tüneli ile aşılacak. ‘32 Viraj’ olarak adlandırılan dağlık bölgenin altında yapılacak tünelin maliyeti 550 milyon lira olarak belirlendi. 2019 yılında bitmesi beklenen tünel, sürücülerin; korkulu rüyası olan yolu özellikle kış aylarında rahat geçmesini de sağlayacak. Geçidin uzaltılması önerisinde bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan yaptığı açıklamada “6-7 kilometreye çıkarılırsa oradaki güvenlik sıkıntısının da tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz” dedi.


Güzeldere Tüneli’nin şu anda 3 buçuk kilometre iki tüp olarak yapıldığını belirten  Van Valisi İbrahim Taşyapan Taşyapan şu açıklamaları yaptı; “Kış mücadelemizde yolun açık kalmasını sağlayacak. Biz tünelin biraz uzatılmasını istiyoruz. Karayolları ile görüştük. Tünelin üzerinde revize yapılmasını istiyoruz. Biraz daha uzatılarak 6-7 kilometreye çıkarılırsa oradaki güvenlik sıkıntısının da tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Kararlarımızı da Ulaştırma Bakanlığı’na ilettik. Üzerinde çalışıyorlar” 


Taşyapan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de ne olduğunu bilmiyoruz ancak çalışmalar yavaş gidiyor. Hakkari-Van yolunun önemli hatta tek geçidi. 2 yılda biter. Biz yolun güvenliği açısından bakıyoruz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız büyük sorunlardan dolayı bize oranın biraz daha uzatılırsa güvenlik sorununu çözeceğini düşünüyoruz. Böylece sıkıntımızı en aza indirir.”




Yeni Şafak


Geri Dön