25 / 04 / 2024

Güzelköy'deki 3.25 hektarlık alan kum ocağı mı olacak?

Güzelköy'deki 3.25 hektarlık alan kum ocağı mı olacak?

HEVSEL Bahçeleri, Kent Ormanı ve stadyum derken şimdi de Yenişehir ilçesine bağlı Güzelköy' de 3.25 hektarlık alanın Kum ve Çakıl Ocağı' na dönüştürülmesi hedefleniyor.



Diyarbakır Valiliği'nin talebi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabul edildi. 


Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri, Kent Ormanı ve stadyumun ticari amaçla betonlaştırılması için Bakanlar Kurulu kararlarıyla adımlar atılırken, kentle ilgili alınan kararlarda yerel yönetimler devre dışı bırakıldı. 


VALİLİK ONAY İSTEDİ 


Diyarbakır Valiliği'nin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan işletme ruhsatı talepli belgesinde, bakanlığa konu hakkında herhangi bir engel olup olmadığı soruluyor. 


BELEDİYEDEN OLMAZ RAPORU 


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın konu hakkında hazırladığı raporda ise, Tim-Er Mad. Nak. İnş PetOtom. San. Tic. Ltd. Şirketi'ne verilecek olan alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından nazım imar planı sınırları içerisinde kaldığına dikkat çekiliyor. 1/500 ölçekli nazım imar planı kapsamında bahsi geçen alanın doğal drenaj sistemi korumalı olduğu vurgulanırken, alanda kum ve çakıl ruhsatı düzenlenmesinin uygun görülmediği ifade ediliyor.


Birgün


Geri Dön