29 / 03 / 2024

GYODER Bina Tamamlama Sigortası Semineri 4 Haziran'da!

GYODER Bina Tamamlama Sigortası Semineri 4 Haziran'da!

GYODER, Hazine Müsteşarlığı'nca düzenlenen Bina Tamamlama Sigortası’nın kapsamı, koşulları, uygulama esasları ve temini hakkında bilgi aktarımı sağlanması amacıyla eğitim semineri düzenliyor. Seminer 4 Haziran'da başlayacak.



6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, konut amaçlı bir taşınmazın satış sözleşmesine taraf olan tüketicilerin, ön ödemelerini teminat altına almak amacıyla, Hazine Müsteşarlığı'nca düzenlenen Bina Tamamlama Sigortası’nın kapsamı, koşulları, uygulama esasları ve temini hakkında bilgi aktarımı hedeflenmektedir.


Eğitim, tüm geliştirici şirketlerin hukuk, finans ve operasyon departmanlarında çalışan kişiler ile şirket yöneticileri/personeli, avukatlar ve stajyer avukatlara faydalı olacaktır.


6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca yayınlanan Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik ile Hazine Müstaşarlığı’nca yayınlanan Bina Tamamlama Sigortası Genel Şartları esas olarak alınıp, ürünün bütün süreçlerini ve alişageldiğimiz sigortalı ile sigortacıdan oluşan iki taraflı sigorta sözleşmelerinin aksine, bir kefalet sigortası türü olan Bina Tamamlama Sigortası kapsamında, satıcı, tüketici ve sigortacı olarak üç farklı tarafın hak ve yükümlülükleri nasıl paylaştığı detaylı olarak incelenip, benzeri teminat türleri ile de karşılaştırılacaktır.


Geri Dön