28 / 03 / 2024

GYODER'den konut sektörüne doping etkisi!

GYODER'den konut sektörüne doping etkisi!

Gyoder'in sektöre ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak için güç birliğine gittiği kampanya, konut satışlarına doping etkisi yaptı.



Vatandaşlar '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasıyla satış ofislerine akın etti. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, satış ofislerine giren kişi sayısının 3 katına çıktığını belirterek, "Satışlar da belli oranda arttı. Bu kampanya ile alıcı adaylarına yeni bir imkân sunduk. Kendi şirketimden ve sektörün diğer önde gelen oyuncularından edindiğim bilgiye göre, rakamlar memnun edici. Rakamlardan hepimiz memnunuz" diye konuştu.


2.6 MİLYAR LİRA CİRO ELDE EDİLMİŞTİ


GYODER den konut sektörüne doping etkisi!


Torun, insanların satış ofislerine gelmek istemediği bir sezonda satış ofislerinde ciddi bir hareket yaşandığını ifade ederek, "Bu aynı zamanda fiyat anlamında da bir fırsat. Çünkü daha önce de söylediğim gibi enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları nedeniyle fiyatlar artacak" dedi. GYODER'in 15 Temmuz darbe girişimininin ardından başlattığı 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyasının da sektöre önemli bir ivme kazandırdığını vurgulayan Aziz Torun, "1 Ağustos'ta başlayan ve yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzattığımız ilk kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş, sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edilmişti. İkinci 'Güç Birliği' kampanyasının da tüketiciye ve sektöre önemli katkıları olacağına inanıyorum" diye konuştu.


2017 YILINA HIZLI BAŞLADIK GYODER


GYODER den konut sektörüne doping etkisi!


Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik de "Ülkenin içinde bulunduğu bugünkü tabloya rağmen şöyle bir sonuca ulaştık. Biz 2016 yılını 2015'e göre satışlarımızı artırarak tamamladık. 2016 yılında, 1 Ağustos'ta aldığımız kampanya kararıyla 2015'e göre daha iyi satışlar yaptık. 2016'daki satışlarımızı egale edeceğimizi ve daha iyi satış yapacağımızı hedefleyerek 2017 yılına girdik. Konut fiyatları bugünkü seyrinde durmayacak, 2017 yılında bir miktar daha artacaktır çünkü girdi maliyetlerimiz yükseliyor. Dövizdeki dalgalanma dolayısıyla, asansörden alüminyuma, izolasyondan nakliyeye kadar birçok girdimizin fiyatları artacaktır. Buna bağlı olarak enflasyonda da bir artış bekliyoruz. Yine Türkiye'nin jeopolitik konumu, çevremizdeki gelişmeler, kamusal ve ekonomik rasyolarımızdaki tablo dolayısıyla da önümüzdeki dönemde faizin bir miktar daha artmasını bekliyoruz" dedi. Konut kredisi verirken bankaların daha olumlu yaklaştığını ifade eden Çelik, "Çünkü konut kredilerinde geri dönmeme riski daha düşük" diye konuştu.


ORTA GELİRLİYE KONUT 

GYODER, sektöre ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak amacıyla başlatılan '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' ile orta gelirlinin konut edinmesine yardımcı oluyor. 1 Şubat'ta başlayan ve 31 Mart'ta sona erecek olan ikinci kampanya ile GYODER üyelerinin markalı konutları, 240 ay vade, 0.75-0.85 arasında faizle satılıyor. 107 markalı projede konutlar kampanya kapsamına alındı.


Sabah 


Geri Dön