29 / 03 / 2024

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.



Emlak vergisinin 2 taksit halinde ödendiğini belirten Fatsa Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir. Bu tür taşınmazı olan mükellefler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Emlak vergisinin ilk taksiti mart, nisan ve mayıs aylarında başlar ve 30 Mayıs tarihinde sona erer. Emlak vergisinin ikinci taksiti ise 1-30 Kasım tarihi aralığında ödenir. Dileyen mükellef tümünü birinci taksit döneminde veya daha önce de ödeyebilir” dedi.

Elinde emlak sicil numarası bulunan her vatandaşın direkt vezneye borcunu ödeyebildiğini ifade eden Fatsa Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu, “Emlak sicil numarası elinde olmayan vatandaşlarımız Emlak servisimizden sicil numarasını aldıktan sonra vezneye ödemesini yapabilir. Tapu devir işlemlerinde ise hiçbir evrak gerekmiyor. Kişi belediye emlak servisimize geliyor, kimlik numarasını bize bildirecek biz de ona göre beyan düzenliyoruz. Yani vatandaş kendisi beyan düzenlemiyor onu kaldırdık. Bu şekilde daha düzgün oluyor” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön