25 / 04 / 2024

Habitat, 5 yılda 45 mağaza açacak!

Habitat, 5 yılda 45 mağaza açacak!

Şirketin Türkiye ortağı Funda Akın, “Yüksek trafikli perakende lokasyonlarında mobilya, sofra ve aksesuar mağaza konseptine uygun alt bayilikler vererek, 2015 yılından itibaren büyümeyi hedefliyoruz" dedi...



Şirketin Türkiye ortağı Funda Akın, “Yüksek trafikli perakende lokasyonlarında mobilya, sofra ve aksesuar mağaza konseptine uygun alt bayilikler vererek, 2015 yılından itibaren büyümeyi hedefliyoruz. 5 yılda 200 metrekareden 1000 metrekareye yaklaşık 45 mağaza açarak 400 kişiye yeni istihdam olanağı yaratacağız. Bu agresif büyüme fırsatıyla yeni ortaklıklara ve bayiliklere kapımız açık” dedi.


Habitat CEO’su Vincet Destailleur ise Habitat’ın dünya çapındaki büyüme planlarında Türkiye orjinli ürünlere ve Türk tasarımcılarına özel yer verileğini söyledi. Destailleur, Habitat’ın agresif bir büyüme planı olduğunu belirterek şunları anlattı:

“Türkiye’de 5 yıl içinde 5’i büyük mağaza olmak üzere, 45 adet mağaza açacağız ve toplamda 45 milyonluk yatırım ve 130 milyon TL’lik bir ciro hedefimiz var. Habitat’ı 2011 yılında devraldığımızdan beri Cafom grup olarak büyütmek üzere atılıma geçtik. 7 ülkede 57 mağaza olarak devraldık. Habitat’ı tüm dünyaya geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında 250 milyon euro’luk satış gerçekleştireceğiz.”


Yerel alışveriş zamanı

Vincent Destailleur, Türk hamam ve çay kültüründen derinden etkilendiğini belirterek Habitat konsepti içerisinde bu ürünlerin yoğun olarak tasarımlarda kullanılacağını söyledi. Destailleur, otantik Türk izleri taşıyan çini, peştamal, çay bardağı gibi çok sayıda ürünü etkileyici bulduğunu belirterek “Yerel üreticilerden ürün satın almak bizim için yeni bir şey. Bunu yapmak istiyoruz. Habitat’ı devraldığımızdan beri Cafom grup olarak büyütmek üzere atılıma geçtik” dedi.


Milliyet 


Geri Dön