18 / 04 / 2024

Habitat Türk ürünleriyle büyüyecek!

Habitat Türk ürünleriyle büyüyecek!

Dekorasyon ve mobilya devi Habitat, Türk tasarımcılara kapısını açtı. Habitat Türkiye ortağı Funda Akın; “ Bayilikler verip de büyüyeceğiz. 400 kişiye istihdam yaratacağız ” dedi.



1964 yılında İngiltere’de kurulan Habitat, 50’nci yılına özgün ürünlerle müşterilerinin karşısına yeniden çıktı. Habitat Türkiye ortağı Funda Akın ile yeni hedeflerini anlatan şirketin ortağı Vincent Destailleur, agresif bir büyüme planları olduğunu söyledi. Dünya çapındaki büyüme planlarında Türkiye orjinli ürünlere özel yer vereceklerini kaydeden Destailleur, “2011 yılında Cafom grup olarak devraldığımız Habitat’ın 14 ülkede 72 mağazasıvar. Türkiye’de 5 yıl içinde 5 büyük mağaza olmak üzere 45 adet mağaza açacağız. 45 milyon liralık bir yatırım yapacağız” diye konuştu.

 

Hamam ve çay etkiledi

 

Türkiye’de 30-40 tasarımcıyla görüştüklerini, bazılarıyla çalışmaya başladıklarını belirten Destailleur, “İlk ürünler 1 yıla kadar küresel mağazalarda yerini alacak” dedi. Türk hamam ve çay kültüründen derinden etkilendiğini sözlerine ekleyen Destailleur, Habitat konsepti içerisinde bu ürünlerin yoğun olarak tasarımlarda kullanılacağını vurguladı. Destailleur, “Habitatı tüm dünyaya geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında 250 milyon euroluk bir satış hedefliyoruz” dedi.

 

Habitat Türkiye ortağı Funda Akın ise şunları söyledi: “Türkiye’de 200-500 metrekarelik mağazalar olmak üzere 45 mağaza açılacak. Mini mağazaları aksesuar odaklı düşünüyoruz. İlk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde mağazalaşacağız. 400 kişiye istihdam yaratacağız.”


Vatan


Geri Dön