19 / 04 / 2024

Habitat Türkiye'de 45 mağaza açacak!

Habitat Türkiye'de 45 mağaza açacak!

Mobilya ve dekorasyon markası Habitat'ın Küresel Ortağı Destailleur, "Türkiye'de 5 yıl içinde 5'i büyük 45 adet mağaza açacağız. 45 milyon liralık bir yatırım yapacağız" dedi.



Mobilya ve dekorasyon markası Habitat'ın Küresel Ortağı Vincent Destailleur, Türkiye'de 5 yıl içinde 5'i büyük mağaza olmak üzere 45 mağaza açacaklarını ve 45 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirtti.


Habitat'tan yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de 1964 yılında Terence Conran tarafından kurulan Habitat, 50. yılında Türk tasarımcılara kapısını araladı. Otantik Türk ev mutfak kültüründen ve hamamından etkilenen Habitat, küresel büyüme stratejisi içerisinde Türk tasarımcılara özel bir yer açtı.


Şirketin Küresel Ortağı Vincent Destailleur, düzenlediği basın toplantısında, Habitat'ın dünya çapındaki büyüme planlarında Türkiye orijinli ürünlere özel yer vereceğini kaydederek, "2011 yılında Cafom Grup olarak devraldığımız Habitat markası İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, İsviçre, Yunanistan ve Türkiye'de vardı. Şimdi 14 ülkede 72 mağazamız var. Türkiye'de 5 yıl içinde 5 büyük mağaza olmak üzere 45 adet mağaza açacağız. 45 milyon liralık bir yatırım yapacağız" ifadelerini kullandı.


Destailleur, Türkiye'de 30-40 tasarımcıyla görüştüklerini ve bazılarıyla çalışmaya başladıklarını anlatarak, ilk ürünlerin bir yıla kadar küresel mağazalarda yerini alacağını aktardı.



- "Bayilikler vereceğiz"


Destailleur, Türk hamam ve çay kültüründen etkilendiğini, Habitat konsepti içerisinde bu ürünlerin yoğun olarak tasarımlarda kullanılacağını dile getirdi. Otantik Türk izleri taşıyan çini, peştamal, çay bardağı gibi çok sayıda ürünü etkileyici bulduğunu dile getiren Destailleur, "Yerel üreticilerden ürün satın almak bizim için yeni bir şey. Bunu yapmak istiyoruz. Habitat'ı devraldığımızdan beri Cafom Grup olarak büyütmek üzere atılıma geçtik. Habitat'ı tüm dünyaya geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında 250 milyon avroluk bir satış hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu


Habitat Türkiye Ortağı Funda Akın ise mobilya ve aksesuar mağaza konseptine uygun bayilikler vererek 2015 yılından itibaren büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye'de 45 mağaza açılacağı vurgulayan Akın, "5 tanesi büyük mağaza olacak. Mağazaları yüksek trafiği olan iyi perakende noktalarında bayilik vererek açacağız. İlk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde mağazalaşacağız. Yaklaşık 400 kişiye istihdam yaratacağız" bilgilerini de paylaştı.


AA




Geri Dön