16 / 04 / 2024

Hacı Bayram Camii çevresi yeni yüzüne kavuştu!

Hacı Bayram Camii çevresi yeni yüzüne kavuştu!

Hacı Bayram Camisi Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Çalışmayla, caminin 1800 kişi olan kapasitesi 4500 kişiye çıkarıldı



Hacı Bayram Camisi Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Törene ayrıca Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz, Haluk İpek ve Bülent Gedikli de katıldı.


Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın selamlama konuşması yaptığı törende, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de hizmete alınan eserler hakkında bilgi verdi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapılan yenileme çalışması sonucunda caminin 1800 kişi olan kapasitesi 4500 kişiye çıkarıldı ve şu anda Hacı Bayram Camii’nde açık alanla birlikte 8000 kişi aynı anda ibadet edebiiyor.


Son derece modern bir şekilde yenilenen tuvalet kabin sayısı 12’den 46’ya, abdest alma yeri ise 8’den 44’e çıkarıldı.


Augustus Tapınağı’nı güçlendirme işleminden sonra bitişiğine park ve havuz yapıldı.


Hacı Bayram Camii çevresinde yer alan, Ankara Evleri yeniden restore edilerek, bölge tarihi kimliğine yeniden kavuşturuldu.


Hacı Bayram Camii ve çevresinde yaklaşık 150 adet bina yeniden plânlandı ve tarihi yapılar koruma altına alındı.


Altyapı doğalgaz, telefon hatları ve elektrik hatları da yer altına alınarak estetik bir görüntü sağlandı.




EmlakKulisi.com





Geri Dön