28 / 03 / 2024

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahyalı’ya yaptırılacak olan ‘Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yoğun yağış altında gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşların ilgisi büyüktü.




Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra ilçe belediye başkanlarının katılımıyla yoğun yağış altında gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşların ilgisi büyüktü.


Törende ilk konuşmayı yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçelerine böylesine önemli ve anlamlı bir merkezi kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti.


Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yoğun yağışa dikkat çekerek, ‘Rahmet altında rahmetli ve bereketli bir işin temelini atıyoruz’ dedi.


Konuşmasında 1,5 yıl önce yürürlüğe giren ve ‘Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen yasanın faydalarına değinen Başkan Özhaseki, son bir yıl içinde 5 kez Yahyalı’ya geldiğine vurgu yaparak, “Buraya her geldiğimde Esat Başkanla ve diğer yetkililerle biraraya gelerek Yahyalı’nın nelere ihtiyaç duyduğunu tespit ettik ve çalışmalara başladık. Bunlar artık ete kemiğe bürünür hale geldi.  TOKİ  bölgesinin benim su sorununu hallettik, Kirazlıbağ-Yahyalı yolunu yaptık. Şehir içinde asfalt eksiklerini giderdik. Yepyeni bir Meydan için çalışmalara başladık. Tamamlandığında şahane bir meydan ortaya çıkacak. Şimdi de benim çok önemsediğim ve ilçelerimize kazandırmak için gayret gösterdiğim Kültür Merkezi’nin temelini atıyoruz. İsmini de Yahyalı’nın manevi dinamiklerinden Hacı Hasan Efendi olarak belirledik. Yapımını hızlı bir şekilde tamamlayıp Yahyalılı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.



Daha sonra 1994 yılından bu yana şehirde yaşanan değişim ve gelişime de dikkat çeken Başkan Özhaseki, ortaya konulan başarılardan dolayı Kayseri’ye ‘Marka Şehir’ denildiğini ifade ederek, “1994 yılından bu yana Kayseri’ye hizmet ediyoruz. O günden bu yana durmadan çalıştık ve ortaya herkesin gıptayla baktığı bir şehir çıktı. Şimdi Kayseri’ye ‘Vizyon Şehir’ deniliyor, ‘Marka Şehir’ deniliyor. Bunu başarmak için işini severek yapacaksın, aşkla sevda ile yapacaksın. Hizmet etmeyi seveceksin, hizmet ettiğin insanları seveceksin ve de çok çalışacaksın” diye konuştu.



Hacı Hasan Efendi’nin oğlu Ali Ramazan Dinç Hoca efendi’nin yaptığı duanın ardından kültür merkezinin temeline ilk harç kondu.


Milliyet


Geri Dön