19 / 04 / 2024

Hacı Hüseyin Ağa'dan kalan araziler paylaşılamıyor

Hacı Hüseyin Ağa'dan kalan araziler paylaşılamıyor

Hacı Hüseyin Ağa'dan mirasçı olduğunu iddia eden bir grup Mumcular beldesindeki evlendirme salonunda toplandı



Bodrum'da Osmanlı döneminde yaşamış Hacı Hüseyin Ağa'dan kendilerine yaklaşık 30 milyon TL değerinde miras kaldığını öne süren çok sayıda kişi, bu mirası alabilmek için harekete geçti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Hacı Hüseyin Ağa'dan mirasçı olduğunu iddia eden bir grup Mumcular beldesindeki evlendirme salonunda toplandı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Tuncer Rıfat Barın, 13 yıldır Osmanlı mirasıyla ilgili çalışmalar yaptığını söyledi.

Güvercinlik köyünden bir kişinin başvurusu üzerine Bodrum'a gelip konuyu araştırdığını belirten Barın, ''15 günlük çalışma neticesinde varislerin bu yerleri hak edebilecekleri kanaati oluştuğundan, kendilerinden aldığım vekalet ve çıkardığım şecere ile diğer varislere ulaşmalarını sağladım. Daha sonra bilgilendirme toplantısı yaptım. Bu toplantı sonunda rıza gösterirlerse Bodrum'da ve Milas'taki noterlerde vekalet verecekler'' dedi.

Barın, miras kaldığı iddia edilen arazilerin Güvercinlik köyünde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 200 yıllık miras. Şu anda varis sayısı 500'den fazla. Mağdur sayısı ise 700'ü geçiyor. Çünkü bahsedilen arazide taşınmaz varlıklar var. Buraya binaları yapanlar da mağdur. Bu kişilerin iskan alma olanağı yok ama bu üzerinde çalıştığımız olay gerçekleşirse varislerinden alacakları tapular sayesinde iskan alma hakları doğacak. Bu arazi Hacı Hüseyin Ağa'nın çocuklarına, onlardan da soylarına kalmış. Yaklaşık 200 dönüm olan mirasın değeri 30 milyon TL civarında.'' 
HaberTürk


Geri Dön