24 / 04 / 2024

Hacı Mehmet Güner kimdir?

Hacı Mehmet Güner kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atanan Hacı Mehmet Güner kimdir? Mimar Hacı Mehmet Güner bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Hacı Mehmet Güner kimdir?

Hacı Mehmet Güner, 1967 yılında Kahramanmaraş doğumlu. Hacı Mehmet Güner, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Mimar unvanı ile mezun oldu.


İş yaşamına ise 1989 yılı Şubat ayında Kahramanmaraş Belediyesinde başlayan Hacı Mehmet Güner,  daha sonra İmar müdürlüğünde Yapı ruhsat, Kaçak yapı denetim, Kullanma izni, İstimlak servislerinde kontrolör olarak ve Maili inhidam komisyon başkanlığı görevlerini yaptı. 


2000-2004 yılları arasında aynı müdürlükte müdür yardımcısı olarak görev aldı. 2008 Ekim ayına kadar Fen İşleri müdürlüğünde bulundu. Güner, 2008 yılında da  İmar ve Şehircilik müdürlüğünü görevine atandı.


Güner, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atanarak burada İl Müdür Yardımcılığı görevine devam etmektedir.


Önemli projeleri arasında; Yenişehir çok katlı otoparkı, Şehirlerarası ve ilçe terminali, Abdülhamidhan Camii, Saçaklızade Kütüphanesi, İtfaiye Binası, Binevler sosyal tesisleri, Rahmet Camii, Serintepe yarı olimpik yüzme havuzu, Belediye İlköğretim okulu (Kahramanmaraş ta) yer aldı.


Hacı Mehmet Güner’in gündeme gelişi, Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca’da yapılması planlana cami projesi ile oldu. Çamlıca Cami projesinin Kahramanmaraş’ta bulunan Abdülhamidhan Cami’den esinleneceğini bildirmesi ile, gözler bu caminin mimarı Hacı Mehmet Güner’e çevrildi. Daha sonra 2012 yılında Güner, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak göreve başladı. Bu olaylardan sonra da Çamlıca Cami’nin mimarının Güner olacağı kulaktan kulağa yayıldı. Zira Çamlıca Cami projesinin mimarının kim olacağı henüz açıklanmamıştı.




Mimar Hacı Mehmet Güner'in Çamlıca'ya cami projesine tepki!
Çamlıca Tepesi’ne Hacı Mehmet Güner, 6 minareli cami yapacak!


Geri Dön