25 / 04 / 2024

Hacı Sabancı kardeşleriyle birlikte Siyahbeyaz adlı şirket kurdu!

Hacı Sabancı kardeşleriyle birlikte Siyahbeyaz adlı şirket kurdu!

Ömer Sabancı'nın büyük oğlu Hacı Sabancı, iki erkek kardeşiyle taraftarı oldukları Beşiktaş'ın renklerinden esinlenerek Siyahbeyaz adlı şirket kurdu. İlk aşamada gayrimenkule odaklanacak Sabancı, gıda ve teknolojiye de girmeyi hedefliyor...



Ömer Sabancı'nın büyük oğlu Hacı Sabancı, iki erkek kardeşiyle taraftarı oldukları Beşiktaş'ın renklerinden esinlenerek Siyahbeyaz adlı şirket kurdu. İlk aşamada gayrimenkule odaklanacak Sabancı, gıda ve teknolojiye de girmeyi hedefliyor.


 Eski Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSÎAD) Başkanı Ömer Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı, kardeşleri Hakan ve Kerim ile Siyahbeyaz Gayrimenkul, Gıda, Teknoloji ve Turizm Yatırımları adlı bir şirket kurdu. Ömer Sabancı'nın patronu olduğu Densa Holding'in yönetim kurulunda bulunan 27 yaşındaki Hacı Sabancı ilk şirketi ile Densa'nm girmediği küçük alanlara yatırım yapmayı planlıyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Hacı Sabancı, bu nedenle şirketin adını Siyahbeyaz olarak koyduklarını söyledi. 


ÖNCELİK GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE OLACAK 


Gelecek vaat eden sektörlere yönelik ufak yatırımlar yapıp bunları geliştireceklerini belirten Sabancı, ilk etapta gayrimenkule yöneleceklerini ifade etti. Sabancı bina satın alıp uzun vadeli kiralama yoluna gideceklerini kaydetti. Sabancı, "Kardeşlerimle birlikte bu şirketi aklımızdakileri hayata geçirmek için kurduk. Densa Holding için küçük olan alanlara yatırım yapacağız. Bunları alıp büyütme yoluna gideceğiz. Kısa vadede bu gayrimenkule yönelik olacak. Alım satım gibi değil, edinilen gayrimenkulün daha uzun vadeli kiralaması faaliyetinde bulunacağız" diye konuştu. Bir proje için görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Sabancı konuyla ilgili süreç devam ettiği için açıklama yapamayacağını söyledi. 


YEME-IÇME SEKTÖRÜNÜ DE RADARA ALDI 


Hacı Sabancı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Siyahbeyaz şirketinde, Densa Holding'in CFO'su Cüneyt İlçöl de başkan yardımcısı görevinde bulunuyor. Siyahbeyaz şirketinde sadece gayrimenkulün bulunmayacağını belirten Hacı Sabancı, Türkiye'de son dönemde çok popüler olan yeme-içme sektörüne de girmeyi düşündüklerini söyledi. Hacı Sabancı, "Bunun yanı sıra teknoloji ve turizm alanlarında da yatırım kollayacağımız bir şirket olarak Siyahbeyaz' faaliyete geçirdik" diye konuştu. Hacı Sabancı, kardeşleri Hakan (23) ve Kerim'le (18) olan Beşiktaş formalı fotoğraflarını Instagram'da paylaşmıştı. 

Emlakta yurtdışına da bakıyor Hacı Sabancı, Siyahbeyaz şirketi ile gayrimenkul sektöründe hızla büyüyen Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeleri de gözlediklerini söyledi. Buralarda gayrimenkul değerlerinin ucuz olduğuna dikkat çeken Sabancı "Bu kapsamda gelen projelerle ilgileniyoruz" dedi. 


Ünsal Ereke/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön