28 / 03 / 2024

Haciz eve gelir mi?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?



Haciz eve gelir mi?

Alacaklının haciz talebinde bulunması için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne giderek, borçlu hakkında takip talebinde bulunması gerekiyor.Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde alacaklı dava açabiliyor.Alacaklı haciz memuru ile birlikte borcu olan eve gidebiliyor.


Fakat icra memuru buzdolabı, giyim eşyaları, temel mobilyalar ve mesleğinizi devam ettirebilmek için kullanılan temel araçlar gibi unsurlara el koyamıyor. Yani bu eşyaları yasal olarak haczedemiyorlar. İcra memurunun el koyabileceği eşyalar ise; televizyon, müzik seti gibi günlük yaşamı devam ettirmede gerekli olmayan eşyaları haczedebiliyorlar.


İİK’nun 6352 Sayılı Kanunla değişik 82. maddesinin üçüncü fıkrasında lüzumlu eşya da olsa aynı amaçla kullanılan birden fazla eşya olması halinde bunlardan biri dışında diğerlerinin haczedilebiliyor.


Haciz talebi örneği


T.C.

.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


DOSYA NO: 2014/……….. ESAS

Alacaklı       :

Vekili      :

Borçlu   :

Borç Miktarı    : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.


Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için  TAKBİS ' ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin kayden haczini talep ederim, dedi. 


..…/ ……/ 2015


Alacaklı Vekili

Av. …………………………….




Borçlu Bilgileri  :


BORÇLU (AD VE SOYADI)  :                           

TC NUMARASI    :                

BABA ADI   :                           

ANA ADI   :                           

DOĞUM TARİHİ  :                             

DOĞUM YERİ   :   


Eve gelen icra nasıl durdurulur?


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön