26 / 04 / 2024

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?



Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlunun, hacze itiraz etmesi mümkün oluyor.  Hacze itiraz etmek istiyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.


İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken masrafı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderiyor; alınmayan masraftan memur şahsen sorumlu sayılıyor. 


Hacze itiraz süresi!

Borçlu kişi, itirazını ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde yapması gerekiyor. Bu itiraz dilekçe verilerek yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. İtirazın yapılacağı yer ise icra dairesi ya da icra mahkemeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Konu hakkında yanlış bir adım atmamak için tüm bu süreçleri bilmek kadar uzman bir avukatın yardımına da ihtiyaç gerekiyor. Bu yüzden haciz durumunda uzman bir avukata başvurarak, tüm bu süreci birlikte değerlendirmek çok faydalı olabiliyor.


Haciz yapan memurun yetkisi:

İcra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birinede yaptırabilir. Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmaz ve hemen bulundurulması mümkün olmazsa haciz, gıyabında yapılır.


Talep vukuunda borçlu kilitli yerleri ve dolapları açmağa vesair eşyayı göstermeğe mecburdur. Bu yerler gerekirse zorla açtırılır.


Haciz nasıl konur?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön