25 / 04 / 2024

Hafele Lemans II ile yarışa devam ediyor!

Hafele Lemans II ile yarışa devam ediyor!

Adı Häfele mağazaları ile özdeşleşen LeMansı, şimdi yenilenen yüzüyle yine kendisi eskitiyor. LeMans, dünyanın en ünlü spor otomobil dayanıklılık yarışlarının gerçekleştiği Fransadaki LeMans pistinden esinlenerek yaratılmıştı



Mobilya ve kapı donanımları alanındaki yeni buluşlarıyla mobilya üretimine yön veren Häfele, özellikle mutfaklar için tasarlanan işlevsel ve estetik buluşların ev sahipliğini yapıyor. Adı Häfele mağazaları ile özdeşleşen LeMansı, şimdi yenilenen yüzüyle yine kendisi eskitiyor.

Reddot 2005 tasarım ödülünü kazanan, köşe kiler sistemi LeMans, dünyanın en ünlü spor otomobil dayanıklılık yarışlarının gerçekleştiği Fransadaki LeMans pistinden esinlenerek yaratılmıştı. Spor otomobil, kamyon ve motosiklet kategorileriyle ünlü LeMans yarışları, İkinci Dünya Savaşı yılları hariç, 1923 yılından bu yana dünya çapında gerçekleşen çok ünlü bir organizasyon. Bir tezgah altı köşe kiler sistemi olan LeMans, adını aldığı yarış pisti formunda tasarlanmıştı ve yumuşacık bir hareketle tamamen dışarı çekilebiliyordu. İki raftan oluşan sistemin iki rafı da birbirinden bağımsız şekilde hareket edebiliyordu.

LeMans II de bu geleneği bozmadı. Yine tezgah altındaki kör köşelerin kullanımını arttırırken, mutfakta estetikle işlevselliği buluşturmaya devam ediyor.  İlk görüşte fark edilen şekli ve fonksiyonelliği ile, verimliliği ve yüksek duygusal tatmini arttırmaya, dolayısıyla da yarışa devam ediyor.

İlkinden farkı ise, bu akıllı köşe kiler sisteminin, mühendislik kalitesi ve mükemmel çalışma hareketiyle mutfaklara yeni standartlar getiriyor olması. Montaj hatalarını ortadan kaldıran, montajı çok kolay hale getiren Clickfixx sistemi ile dolap kapağının 85° açık olması sepetin tamamen dışarı çıkmasına yetiyor. Kendinden geri çekmeli yavaşlatma sistemi, yeni tasarım bağlantı parçaları ile yükseklik ayarlı sepetler ile alt sepetin kapakla beraber açılmasını sağlayan kapak bağlantı parçası ile yeni LeMans eskisinden de dayanıklı ve işlevsel hale geliyor. Sepet başına 25 kg taşıma kapasitesine sahip LeMans II, 2012 yılı başında tüm Häfele mağazalarında satışa sunulacak.

HÄFELE HAKKINDA

88 yıllık deneyimi ve güvenirliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ve geliştirilen ürünler sunan Häfele, İstanbul Dudulluda bulunan merkez mağaza ve stok alanlarını içeren tesisleri ve yurt çapında konumlanan franchise mağazalarıyla iş ortaklarına ve son tüketiciye daha hızlı ve verimli hizmet sunmayı hedefliyor. Türkiye pazarında mobilya, kapı aksesuar ve donanım alanlarında hizmet veren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 binin üzerinde farklı üründen oluşan geniş yelpazesiyle iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunuyor.


Geri Dön