19 / 03 / 2024

Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektronik sayaç ile üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde ucuz elektrikten hangi saatlerde ve nasıl faydalanılıyor? Hafta sonu elektrik ucuz mu?



Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektrik tek zamanlı tarifesi günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisine tek bir fiyat olarak uygulanan tarife olup; Puantlı tarife ise çok zamanlı tarifeye deniyor.


Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde ucuz elektrikten nasıl faydalanılıyor? Hafta sonu elektrik ucuz mu?


Mevcut düzenlemeye göre hafta sonu ucuz elektrik tarifesi uygulanmıyor. Ancak bu uygulamanın yürürlüğe girmesi zaman zaman gündem konusu olabiliyor. Ancak  elektronik sayaç ile üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. 


Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 

06.00–17.00 Gündüz 

17.00-22.00 Puant 

22.00–06.00 Gece 


lektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası olup; Bu saatleri kapsayan puant tarifesindeki birim fiyatı, akşam 22 ile sabah 6'yı kapsayan gece tarifesi fiyatının 4 katıdır. Bu nedenle haftanın her günü gece saatlerinde elektrik daha ucuz oluyor.


Ancak mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. 



Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön