26 / 04 / 2024

Hakan Ateş: Faiz düşmeli!

Hakan Ateş: Faiz düşmeli!

Türkiye'nin bölgesinde "mucize ülke" olduğunu söyleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş; "Türkiye mucize bir ülke, bir istikrar adasıdır. Çevresinde büyüyen tek ülkedir. Faiz düşmeli" dedi.



Türkiye'nin ekonomideki performansının dikkat çektiğini belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye mucize bir ülke, bir istikrar adasıdır. Çevresinde büyüyen tek ülkedir" dedi. Ateş ayrıca, Türkiye'nin ekonomik gücü ve makroekonomik göstergelerinin TL'nin nispeten daha değerli ve faizin daha düşük olmasını gerektirdiğini ifade etti. Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan CEV Denizbank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi final maçının ardından konuşan Ateş büyümeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ateş, "Türkiye'nin bu yılki büyümesinin seçime rağmen yüzde 3'leri yakalamasının iyi bir performans olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Türkiye'nin ihracat yaptığı AB, Rusya ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu üç bölgenin ekonomik ve jeopolitik riskleri nedeniyle çok iyi durumda olmadıklarını söyleyen Ateş, buna rağmen son yıllarda alınan makro ihtiyati tedbirlerle cari açığın 43 milyar dolara kadar düştüğüne dikkat çekti. 


İKİNCİ YARI POZİTİF 

Piyasaların küresel etki altında olduğunu ifade eden Ateş, Fed'in eylülde beklenen faiz artırımının aralığa kalabileceğini ifade etti. Ateş bunun TL'ye ilişkin beklentilerini ise şöyle anlattı: "Şu anda 10 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 7'leri görmüyorsak bu biraz da bizden kaynaklanıyor. Türkiye'nin ekonomik gücü ve makroekonomik göstergeleri TL'nin nispeten daha değerli ve faizin daha düşük olmasını gerektirir. Yılın ikinci yarısında makroekonomik göstergelerdeki pozitif durumun kura ve faize yansıyacağını düşünüyorum." 


KULÜPLERE 897 MİLYON TL KREDİ

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, spor kulüplerine sağladıkları 897 milyon TL'lik kredi hacmi ile sektörde lider konumunda olduklarını vurguladı. Dört büyük kulübün sermaye piyasası işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Ateş, spora yıllık 20 milyon dolara yakın sponsorluk ve reklam desteği verdiklerini belirtti. Ateş, Avrupa Voleybol Şampiyonası kapsamında da yıllık 5 milyon liralık sponsorluk bütçesi ayırdıklarını vurguladı. 


Sabah


Geri Dön