29 / 03 / 2024

Hakan Erilkun: Konut kredisinde dosya masrafı büyük risk!

Hakan Erilkun: Konut kredisinde dosya masrafı büyük risk!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2013'ün ilk ve ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen konut alımlarının yüzde 42'si Mortgage kredileri yoluyla gerçekleşti" diye konuştu...



Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2013'ün ilk ve ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen konut alımlarının yüzde 42'si Mortgage kredileri yoluyla gerçekleşti.
Erilkun, bankalardaki çok çeşitli ve bir kısmı haksız olan uygulamalara standart getirilmesi gerektiğini belirterek "Bugün 100 bin TL'lik bir konut kredisi kullanan tüketicinin ödeyeceği masraf 1.900 TL'den başlıyor 4 bin TL'ye çıkabiliyor.
Yalnızca faiz oranına bakarak ayda 1.664 TL taksit ödeyeceğini gören bir müşteri, 3.900 TL tutannda bir dosya masrafı ile karşılaşıyor. Toplam kredi tutarının yüzde 4'ü gibi çok ciddi bir dosya masrafını da üstlenmek zorunda kalıyor" dedi. Erilkun," Bu masraf bir diğer banka da bin 900 TL'ye kadar düşebiliyor. Farkın nedeni ise bazı bankaların ekspertiz masrafını yüksek tutmalan ve avukat masrafı, sigorta bedeli gibi unsuru dosyaya dahil etmeleri" yorumunu yaptı
EK MALİYETLER
Erilkun, "İpoteğin kaldırılması bankanın yapması gereken işlem. Yönetim kurullan değiştikçe her seferinde noter vb. yasal girişim masrafı ödememek amacıyla bunu tüketiciye yansıtıyor" dedi.

Yeni Şafak

Geri Dön