27 / 04 / 2024

Hakan Güner: Gazlıgöl-Yaylabağı termal havzasına altyapı sağlayacağız!

Hakan Güner: Gazlıgöl-Yaylabağı termal havzasına altyapı sağlayacağız!

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Gazlıgöl - Yaylabağı termal havzasına altyapı desteği sağlayacaklarını söyledi. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında termal turizm istişare toplantısı yapıldı.



Hilal Termal Otel'deki toplantıya Vali Güner'in yanı sıra İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, İf Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret AŞ (AFJET) Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle yetkililer katıldı. 

Vali Hakan Yusuf Güner, Gazlıgöl-Yaylabağı termal havzasına altyapı desteği sağlayacaklarını, İhsaniye bölgesinin altyapısına ilişkin tinansal destek aldıklarını belirterek şunları söyledi: 'Desteğe devam edeceğiz' "Buranın altyapı iş ve işlemlerini gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Zafer Kalkınma Ajansı'na bir proje yaptık. Bu proje kapsamında da destek sağladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı dışında Zafer Kalkınma Ajansı'ndan da bu birliğe 400 bin lira sağladık. Bugüne kadar destek olmaya çalıştık, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Herkesin bu konuda sorumluluk alması gerekir, uzman arkadaşlarımızın söylediği gibi bu bölgede su seviyesi süratle düşüyor. Su olmadan bizim burada var olmamız mümkün değil. Bu bölgede turizm sadece 5 yıldızlı otellerle var olmaz, turizm pansiyoncusuyla var olur, devre mülkçüsüyle var olur. Kullanılan madde aynı, hepsi de kaplıca suyu ama çökmeler oluyor.''


Milliyet Akdeniz


Geri Dön