26 / 04 / 2024

Hakan Kıran'ın taklidi ilk işinde yakalandı

Hakan Kıran'ın taklidi ilk işinde yakalandı

İstanbul'un silüetini etkileyen çok önemli projelere imza atan Hakan Kıran'ın adını kullanan Mehmet Hakan Özgül, ilk işinde yakalandı



İstanbul'un silüetini etkileyen çok önemli projelere imza atan Kıran'ın adını kullanan kişi, bir reklam şirketine "Belediye'de ihale işinizi hallederim" dedi. Ancak şirketin sahibi kıran'ı arayınca yakayı ele verdi.

 Kendisini ünlü mimar Hakan Kıran gibi tanıtarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ihalesine giren şirketleri, "Tanıdıklarım var, projenize hemen onay verdiririm" diyerek dolandırdığı iddia edilen Mehmet Hakan Özgül, polisin yaptığı operasyonla yakalandı. Özgül'ün son olarak belediyenin reklam ihalesine 'Lale Durak'projesiyle katılan Ufuk Üniversitesi Anatomi Dalı Öğretim Üyesi ve Tunç-Toksay Reklam firması sahibi Dr. Erdinç Tunç'u 8 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Dosya masrafı olarak önce 24 bin TL isteyen Özgül, Tunç'un bu paranın çok olduğunu ve işi aldığı takdirde ortak olmalarını teklif etmesi üzerine fiyatı 8 bin TL'ye düşürdü. Tunç ile Levent'te bir köprü altında buluşan Özgül parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Özgül'e bir türlü ulaşamayan Tunç'un durumu bir arkadaşına anlatması üzerine gerçek ortaya çıktı. Ünlü mimar Kıran'ın bu tür işlere girmeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Kıran'la görüşen Tunç, "Benimle konuşan kişinin sesi böyle değildi" diyerek dolandırıldığını anladı. Hemen polise başvuran Tunç'un şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri daha önce de poliste kaydı olan Özgül'ü, Beykoz'da oturduğu villada gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda hakkındaki suçlamaları reddeden Özgül, Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan Özgül'ün belediyenin reklam ihalelerine giren Clear Chanel isimli firmayı da 250 bin Dolar dolandırdığı iddiasıyla İstanbul Adliyesi'nde davasının devam ettiği ortaya çıktı.
 Mehmet Ali Demir-Vatan


Geri Dön