24 / 04 / 2024

Hakan Şükür spor hastanesi çalışmasını Recep Tayyip Erdoğan'a sundu!

Hakan Şükür spor hastanesi çalışmasını Recep Tayyip Erdoğan'a sundu!

Tayyip Erdoğan'ın, "kamu ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek 16 şehir hastanesinin imza töreninde, yapılacak spor hastanesi projesinin takibi için" görevlendirdiği Hakan Şükür, konuyla ilgili çalışmasını yaparak, Erdoğan'a sundu.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kamu ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek 16 şehir hastanesinin imza töreninde, yapılacak spor hastanesi projesinin takibi için" görevlendirdiği AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, projenin detaylarını AA muhabirine anlattı. 


Şükür, konuyla ilgili yaptıkları çalışmanın projelendirmesini Başbakan Erdoğan'a sunduğunu belirterek, sağlığın aktörleri tarafından yapılacak son değerlendirmenin ardından son bir sunum daha yapılacağını söyledi. Şükür, yapılacak olan tesisin adının "Sporcu Sağlık Merkezi" olacağını ifade ederek, bu projenin çok uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve önemli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.


Sağlık Merkezi'nin İstanbul'da olacağını kaydeden Şükür, "Kurulması düşünülen iki yer var. Biri Sancaktepe Samandıra'da, diğeri İkitelli Şehir Hastanesi projesinin içerisinde. İkisi arasında karar verilecek" dedi.


Şükür, devlet hastaneleri ve şehir hastaneleri içinde birimler oluşturulacağını ve o birimlerin İstanbul'daki merkeze bağlı olacağını belirterek, "Tek tek butik sağlık merkezleri yapmaktansa bir merkez yapıp, o merkeze bağlı birimler olması daha mantıklı olacak" diye konuştu.


"Bina dev bir bina olmayacak"


Hakan Şükür, binanın fiziki olarak dev bir bina olmayacağını ifade ederek, "Geniş bir alana yayılacak, yeraltına inilecek. Çok yüksek katmanlı bir beton yapı istemiyoruz. Etrafının yeşil olduğu, sporcu performans testlerinin olduğu, SGK koşullarında tedavi görülen bir yer olacak" dedi.


AK Parti'li Şükür, çok erken yaşlarda sakatlanan ve sporu bırakmak zorunda kalan gençlerin, bu sağlık merkezi ile sporu bırakmak zorunda kalmayacağını belirtti. 


Bu projeyi milletin vergileri ile yapacaklarını kaydeden Şükür, "Milletin verdikleri gençliğe geri dönecek" dedi.


AA


Geri Dön