23 / 04 / 2024

Hakan şžükür'ün arsa davasında iddialar asılsız çıktı!

Hakan şžükür'ün arsa davasında iddialar asılsız çıktı!

Eski milli futbolcu Hakan şžükür"ün, Antalya"da arsa alımı için vekalet verdiği müteahhit Fatih Mehmet Baysal tarafından dolandırıldığı iddiasıyla 2007 yılında açtığı dava sonuçlandı.



Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Mehmet Fatih Baysal, avukatı Nizamettin Sağır ile Hakan şžükür"ün avukatları Coşkun Karaaşık ve Yasamen Karaaşık katıldı.
               
Mahkeme Başkanı çavuş Asan, karar duruşmasmasında olduklarını belirterek, taraflara bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu. Hakan şžükür"ün avukatı Coşkun Karaışık, önceki duruşmalarda sundukları yazılı ve sözlü beyanları hatırlatarak, sanıkların cezalandırılmalarını istedi.
               
Sanıklar da eski savunmalarının geçerli olduğunu tekrarlayarak, beraatlarına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin üzerlerine atılı suçu işlemediklerini söyledi.
               
Tarafların son sözlerinin sorulmasının ardından Mahkeme Başkanı Cavuş Asan kararını açıkladı. Asan, sanıklar Fatih Mehmet Baysal, Murat Gülcan, Hasan
 Ali Tanker ve Arif Fatih Ünal"ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan cezalandırılmalarının talep edildiğini belirterek, sanıkların üzerine yüklenen suça ilişkin eylemlerinin hukuki ihtilaf niteliğinde olduğunu ve bu konuda aynı taraflar arasında hukuk mahkemelerinde hukuk davalarının sürdüğünü, davacı Hakan şžükür"ün soyut iddiası dışında, sanıkların mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlarına karar verildiğini belirtti.
               
Mahkeme Başkanı Asan ayrıca, müteahhit Fatih Mehmet Baysal"ın 'özel belgede sahtecilik' suçundan da cezalandırılmasının talep edildiğine işaret
 ederek, sanık Baysal"ın şikayetçi Hakan şžükür"den yapı kooperatifi toplantılarında kendisine vekalet etmek üzere noterden vekaletname aldığının saptandığını, bu nedenle sanığın suç işlediğinin sabit olmadığının anlaşıldığını belirterek, bu suçlamayla ilgili de beraatına karar verildiğini açıkladı.
               
Duruşma sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Müteahhit Fatih Mehmet Baysal"ın avukatı Nizamettin Sağır, Hakan şžükür"ün ortaya attığı asılsız iddialar nedeniyle müvekkilinin maddi ve manevi kaybının oluştuğunu belirterek, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
               
Fatih Baysal da, Hakan şžükür"ün iddialarının asılsız olduğunu, mahkemede aklanarak iddialarının asılsızlığının ortaya çıktığını söyledi.
               
Futbolcu Hakan şžükür, 2004 yılında Antalya"da arsa alımı için vekalet verdiği müteahhit Fatih Mehmet Baysal tarafından dolandırıldığı iddiasıyla avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
A.A


Geri Dön