18 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü'den Duraliler Mahallesi'nde imar müjdesi!

Hakan Tütüncü'den Duraliler Mahallesi'nde imar müjdesi!

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Duraliler Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği Kamu Yararı Kararı belgesini vatandaşa gösterdi. Tütüncü, bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirdiğini hatırlattı.



 Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Duraliler Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği imar planı öncesi İçişleri Bakanlığı’ndan alınması gereken Kamu Yararı Kararı belgesini sıcağı sıcağına gösterdi.


Yaklaşık 4 ay önce belediye meclisinden imar planını geçiren Başkan Tütüncü, 59 günde alınan Kamu Yararı Kararı yazısını mahalle sakinlerine gösterdi. İmarın yapılmasıyla birlikte halkın talebi olan aile sağlığı merkezi, kapalı pazar alanı, cami ve parkların hemen yapımına başlanacağını açıklayan Tütüncü, bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirdiğini hatırlattı.

 

Miting yaptı 

Tütüncü’nün mahalle pazarı alanında düzenlediği mitinge, AK Parti milletvekili adayları Mustafa Köse, Nevin Korkmaz Zor, İlçe Başkanı Yusuf İşeri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile belediye bürokratları katıldı. Konuşmasına Duralilerin en önemli isteğini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başlayan Tütüncü, imar müjdesini anlattı.

 

Toprak Koruma Kurulu Kararı alınmıştı

 

Mahallenin tamamının imar planını 4 ay önce belediye meclisinden geçtiğini hatırlatan Tütüncü, imar sürecini şu sözlerle anlattı;  “Toprak Koruma Kurulu Kararını almamız gerekiyordu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na müracaat edip aldık. İmar düzenlemesinin esas temel altlığını teşkil edecek ikinci karar, İçişleri Bakanlığı’nın Kamu Yararı Kararı idi. İçişleri Bakanlığı’na bu konuda 13 Mart’ta müracaat ettik, 59 gün sonra olumlu karar geldi. Bu ne demek biliyor musunuz, imar konusunda Duraliler sakinlerinin önünde hiçbir engel kalmadı demek.”

 

Üç mahalleye birden imar

 

Duraliler’e komşu olan Avni Tolunay Mahallesi sakinlerine de geçen yıl durumu düzeltme sözü verdiklerini de anlatan Tütüncü, Ünsal Mahallesini de katarak toplu bir imar müjdesi verdi. Avni Tolunay’a en güzel 5 binlik, binlik planını hazırlayıp uygulamaya geçirecekleri sözünü de yerine getirdiklerini belirten Tütüncü, “Bir yıllık zamanda yaptık. Dünyanın en güzel şehirlerindeki bir planlamayı hemşerilerimiz için yaptık, muhtarlarımızın haberi var. Batı Çevre Yolunun kocaman kavşağı yüzünden, kimsenin burnu kanamasın, kimsenin mülkleri- evleri elinden alınmasın diye, Duraliler ile beraber Ünsal ile Avni Tolunay’ı birlikte bitirdik.” diye konuştu.

 

Diğer sözlerimizi de gerçekleştiriyoruz

 

Duraliler’e aile sağlığı merkezi sözlerini seçimden sonra temel atarak gerçekleştireceklerini ilan eden Tütüncü, “İmarla birlikte gönlümüz daha çok şey istiyor. Bölgeye bir kapalı pazar yapmak durumundayız. Ama önce imar. El birliğiyle imarı yapacağız ve Duraliler’in yıllardır bekledikleri mutlu sona beraber ulaştıracağız. O bölgeye bir de cami talep ediyoruz demişlerdi. Dernek kuracağız ve birlikte yapacağız demiştik. Bugünden sonra kaç yıl içinde göreceksiniz, artık Duraliler eski Duraliler olmaktan çıkacak. Burası yeni bir güzelliğe kavuşacak. Bizim sözümüzden, emin olun.” şeklinde konuştu. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön