16 / 04 / 2024

Hakan Ülken: Çıldır Havalimanı ulaşıma açılmalı!

Hakan Ülken: Çıldır Havalimanı ulaşıma açılmalı!

Ege İhracatçılar Birliği'nin Aydın'daki üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda ilin sorunları ve kapasitesi gündeme getirildi. Davut Er, "Aydın'ın en az bin ihracatçı firmayla 2 milyar dolar ihracat kapasitesi var" dedi. 



Çıldır'ın takipçileri  


Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, ihracatı artırmanın yolunun Çıldır Havalimanı'nın ulaşıma açılmasından geçtiğini söyledi. Ülken, "Havalimanı konusunda 'potansiyel yok' deniyor. Biz araştırdık. Aydın'dan  İzmir  Adnan Menderes Havaalanı'na giden Aydınlı sayısına baktık. Aydın'daki havaalanı Denizli'yi dörde katlayacak potansiyele sahip. Türkiye'nin 56 havalimanının 36'sından fazla yolcu kapasitemiz var. Kimse bize 'Aydın'da potansiyel yok' demesin. Teşvik sistemi adaletsizliği ise belimizi büküyor" dedi.  


İncir üretiminde dünya markası olan Aydın'da incir ihracatçısının devletten gerekli desteği alamadığını savunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise Aydın'da sadece incir değil, diğer ürünlerin de yetiştirildiğini dile getirdi. Altı yıldır soğuk hava deposu projesi üzerinde çalıştıklarını, ancak bir türlü tamamlayamadıklarını söyleyen Bosnalı, "Soğuk hava depomuz olmadığından dolayı ihracatçımız kaliteli ürünleri ihraç edemiyor. Özellikle incir üretiminde dünya markası olmamıza rağmen üretici ve ihracatçı devletten bugüne kadar hiçbir yardım almadı. Ülke ekonomisine bu kadar yüksek gelir sağlayan bir ürüne devletin destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.  


Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de teşvik sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirerek, "Her platformda 'dağlarından yağ, ovalarından bal akar' denile denile Aydın zengin, Manisa fakir bir il sanıldı. O yüzden de bizi arka plana atıp diğer illere teşvik verdiler. Teşvikler ilçe bazlı olmalı. İhracatçının en büyük problemi taşımacılık. Bir an önce Aydın-Güllük Demiryolu Hattı yapılmalı, çevre yolu bitirilmeli ve havaalanı hizmete girmeli" dedi.


Yeni Asır


Haber Güzelhisar Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, "Aydın da havaalanı için her şey uygun. Tek şey siyasi iradenin tamam demesi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım dan Çıldır Havaalanı 'na inmesini bekliyoruz" dedi. 

Efeler Belediyesi nin çeşitli meslek örgütleri ile biraraya gelerek Aydın 'ın sorunlarını konuşarak bu konularda akıl birlikteliği yaptığı kahvaltılı basın toplantısını dün Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile gerçekleştirdi. Efeler Belediyesi Saklı Bahçe de gerçekleşen toplantıya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Efeler Belediye Başkan Vekilleri Sümran Ünal, Derya Tıkır, AYTO Yönetim kumlu üyeleri katıldı. 

Basın toplantısında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, amaçlarının Efeler in sorunlarını meslek örgütleriyle bir araya gelerek görüşmek ve çözüm yolları için çalışmak olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Mesut Özakcan, "Bundan öncede çeşitli meslek örgütleri ile bir kahvaltı sohbetinde bir arada olduk. 

Bugünde Aydın Ticaret Odası ile birlikteyiz. AydınTicaret Odası ndankatılan tüm arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. 

Tabi hep söylediğim gibi kahvaltı bahane, önemli olan burada sizlerle birlikte olmakve Aydınımızın gerek meslek odalarımızın, değişik meslek gruplarımızın gerekse Efeler Belediyesinin karşılıklı görüşüp, konuşabileceğimiz bir ortam yaratmak. Bir aile ortamı içinde konuşmak, çözüm önerilerimizi ortaya koymak, varsa yapabileceklerimizi yapmak. Aydın da daha huzurlu, mutlu bir toplumumuzun yaşayabileceği yaşam ortamı yaratmak. Hem fiziki, hem sosyal, kültürel olarak. Bu noktadaki düşünceleri paylaşmak" dedi. 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan 'ın Aydın 'da bir Mesut abisi olduğunu belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Öncelikle bu nazik daveti için sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Nazik kelimesini tırnak içinde birdaha kullanmak istiyorum. Çünkü yönetirken nezaket sadece bireysel ilişkilerdeki münasebetlerdeki çok daha farklıdır. Ağabey olabilmek illa yaşla ilgili değildir. Mesut Başkanımız Aydın'da bir Mesut abi kavramını tutturabilmiştir. Çünkü biz telefon açtığımızda, öncelikle kurumsal anlamda gerekli saygıyı başkan sıfatıyla göstermekle birlikte bir abi diyebildiğimiz Aydın da kurumlar arası diyaloğu çözüme yönelik sakin ve sıcak elektriği her türtü yansıtan, bütün sorunlarımızı da bizle iyi niyet çerçevesinde birlikte olan bir belediye başkanımız var. Bu kıymeti, bu değeri bilmemiz lazım diye düşünüyorum. Aydın'daki örgütlü yapısı bütçesi ve birçok platformdaki pozisyonu ile en büyük örgütlü yapı Aydın Ticaret Odası ve Aydın ekonomisinin kalbi. Bizde üyelerimiz için varız. 

Üyelerimizin hak ve menfaatleri daha fazla nasıl helal para kazanabilirleri ve bu iletişim içinde oldukları kamu kurumalarının en önemlilerinden biri olan Efeler Belediyesi ile de sürekli istişare içindeyiz. İnşaat sektörü başta olmak üzere birçokalanda üyelerimiz sürekli Efeler Belediyesi ile istişare halinde. 

Biz sürekli görüşüyoruz ve aynı zamanda sayın başkanımız sivil toplumun örgütlü yapının ne demek olduğunu bilen biryapıdan, kültürden geldiği için Aydın 'da ki diğer sivil toplum ve örgütlü yapılara verdiği değer gibi Aydın Ticaret Odası 'na da sağ olsunlar kıymet verdiler. Bugün Efeleri daha ne kadar güzelleştirebiliriz, Aydın Ticaret Odası üyelerinin ekonomisini daha ne kadar geliştirebiliriz, onların ekonomisi daha ne kadar gelişirse Efeler halkı daha ne kadar müreffeh olur gibi konuları istişare edeceğiz." dedi. 


Güzelhisar Gazetesi


Geri Dön