28 / 03 / 2024

Hakan Yalçın: Binalara enerji kimlik belgesi adımlarını destekliyoruz!

Hakan Yalçın: Binalara enerji kimlik belgesi adımlarını destekliyoruz!

Yalçınlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olması konusuna çok önem veriyoruz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konuda attığı adımları destekliyoruz” şeklinde konuştu...



Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirdiği Gölmahal Villaları ile dikkat çeken Yalçınlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Doğa ve enerji kaynaklarının her geçen gün tükendiği gerçeğinden yola çıkarak projemizi inşaa ettik. Bizim için en baştan beri bu konu çok önemliydi. Bu yüzden binaların Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olması konusuna çok önem veriyoruz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konuda attığı adımları destekliyoruz” şeklinde konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 2017 sonuna kadar tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olması gerektiği ile ilgili yaptığı açıklamaya değinen Yalçın; “Yaşam alanlarımızın enerji dostu olması günümüzde artık çok önemli bir konu. Çünkü her geçen gün enerji kaynaklarımız tükeniyor. Bu konuda ne kadar önlem alabilirsek her şeyden önce kendi geleceğimiz için doğru bir adım atmış oluruz. Bildiğiniz gibi 2007 yılında yayınlanan "Enerji Verimliliği Kanunu" ve 2008 yılında yayınlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" ile yeni yapılan binalar 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren zorunlu olarak Enerji Kimlik Belgesi almaya başladı. Mevcut binalara ise, 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Artık yeni binalara Yapı Kullanma İzin Belgesi verilirken en az “C Sınıfı” Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. 2017 yılından sonra tüm bina alım-satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesi ibrazının zorunlu olacak, herkes aldığı yapının enerji sınıfının ne olduğunu bilecek ve tercihini buna göre yapabilecek. Sürdürülebilir bir gelecek için bu gerçekten önemli bir konu. Bakanlığın bu konuya verdiği önemi ve alınacak önlemler konusunda attığı adımları destekliyoruz” dedi.


GölMahal Villalarında sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu adına önemli adımlar attıklarını belirten Yalçın “Bu projede özellikle kendi enerjimizi kendimiz üretmek istedik. Bütün ısı, soğutma, su ve elektrik sistemlerinde yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli olarak kullandık. Doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirerek yeni nesillere sürdürebilir bir gelecek bıraktığımızı düşünüyorum. Biz aynı zamanda bir hayat inşa ediyoruz. İçinde yaşayan insanların doğaya saygısından da dolaylı olarak sorumlu oluyoruz” şeklinde konuştu.




Geri Dön