26 / 04 / 2024

Hakan Yalçın: İnşaat sektörü 2013 yılında ekonominin lokomotifi oldu!

Hakan Yalçın: İnşaat sektörü 2013 yılında ekonominin lokomotifi oldu!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, yaşanılan pek çok olumsuzluğa rağmen sektörün 2013’ü iyi geçirdiğini belirtti. Yalçın, 'İnşaat sektörü 2013 yılında ekonominin lokomotifi oldu' dedi...



Yıl içinde faiz oranları ile döviz kurunda meydana gelen artış, KDV uygulaması ve yaşanan siyasi olayların sektörde sıkıntılara sebep olduğunu söyleyen Yalçın;” Tüm bu olumsuzluklara rağmen Mütekabiliyet Yasası ve Kentsel Dönüşüm gibi olumlu düzenlemeler ile sektör canlılığını korumayı başardı” şeklinde konuştu. 


2014’te bazı tedirginliklere rağmen gayrimenkul en karlı yatırım aracı olmaya devam edecek

KDV’nin satışlara yansıması, faizlerin yüksek olması ve artan arsa maliyetlerinden ötürü konut fiyatlarında beklenen artışın tüketicilerde tedirginlik yarattığını vurgulayan Yalçın, bu yüzden bir süre yatırım kararlarının askıya alınabileceğini ancak, tüm bunlara rağmen Yalçın, gayrimenkulün 2014’te de diğer finansal faktörlere göre çok daha karlı bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini düşündüğünü, çünkü Türk halkı için gayrimenkulün çok önemli olduğunu ifade ediyor. Mütekabiliyet Yasası ile birlikte artan yabancı yatırımcı talebinin 2014’te de devam edeceğini ifade eden Yalçın, özellikle Ortadoğulu ve Arap yatırımcıların bölgelerindeki siyasi karmaşadan, Türkiye’nin Avrupa ile olan köprü konumundan ötürü ülkemize gelmeye devam edeceğini söylüyor. Bazı dezavantajlara rağmen 2014 yılında sektörün ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini belirten Yalçın, ileriki yıllarda ise büyüme hızında düşme olacağına inandığını söylüyor. 




Geri Dön