20 / 04 / 2024

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi'nde kampüs inşaatı sürüyor!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi'nde kampüs inşaatı sürüyor!

Hakkâri'de 2008 yılında hizmete açılan Hakkâri Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi'nde kampüs alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ebubekir Ceylan, inşaat alanında incelemelerde bulundu..



Hakkâri'de 2008 yılında hizmete açılan Hakkâri Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi'nde kampüs alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor. Kampus alanındaki inşaat çalışmalarını denetleyen Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ebubekir Ceylan, iki ülkeye komşu olan ve tek bir fabrikası olmayan Hakkari'de üniversite kampusunün tamamlanması halinde kente ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Hakkari Üniversitesi Kıran Mahallesinde bulunan 603 bin metrekare arazinin üzerinde kurulacak kampus için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılan protokol kapsamında 25 Mart 2013 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhale kapsamında 700 gün içerisinde tamamlanacak birinci etap olan kafeterya, yemekhane, lojman, kantin ve derslik binaları inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarına 2.5 ay önce başlandı. 


Kampus yerleşkesinin bir an önce tamamlanması için alanda incelemelerden bulunan ve şantiye yetkililerinden bilgiler alan Rektör Prof.Dr. Ceylan, inşaatta çalışan işçilerle sohbet edip çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Rektör Prof.Dr. Ceylan, şöyle dedi: "Buradaki inşaatlarımız iki etaptan oluşmaktadır. Birinci etapta lojmanlar, merkezi derslikler, kantin, kafeterya, yemekhane ve 4 bin 200 metrelik ihata duvarından oluşmaktadır. Şu an çalışmalar hızla devam ediyor. Tabii ikinci etapta da diğer akademik ve idari binalarımız yapılacak. Şnndi burada binaların yükselmesi bana ayrıca bir heyecan verıyor.Çünkü kampüsümüzün kurulması biraz gecikmiş, geciktiği için de çok hızlı çalışıyoruz. Her gün denetliyoruz. Şu anda şantiyemizde 110 işçi çalışmaktadır. 

Bu; Hakkari için çok büyük bir rakamdır. İkinci etap başladığı zaman bu sayı 300-400'ü geçecek." 


"ÜNİVERSİTE BİR ŞEHİR İÇİN BÜYÜK BİR GELİR KAYNAĞIDIR" Üniversitelerin bir şehir için büyük bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ceylan, Hakkari Üniversitesinde şu an 2 bin 623 öğrenci bulunduğunu söyledi. Rektör Prof.Dr. Ceylan, şöyle konuştu: "Daha önceki dönemde öğrencilerimizin bir kısmı Adana'da eğitim görüyordu. Bu sene onları göndermedik. Onlar da burada eğitim görüyor. 


Dolayısıyla öğrenci sayımız her geçen yıl artacak. Hedefimiz; kısa sürede bu öğrenci sayımızı'10 bine yükseltmek. Kampus alanı eğer bir aksilik olmazsa birinci etap çalışmalan 2015 yılında bitecek. İkinci etapta henüz süreç işliyor. Benim gönlümde geçen kampusun tümünü 3 yıl içerisinde bitirmek.  TOKİ  bu kampusumüzü yapıyor. 



İstanbul Gazetesi



Geri Dön