19 / 04 / 2024

Hakkari Yüksekova'da 5 bin ev yıkıldı!

Hakkari Yüksekova'da 5 bin ev yıkıldı!

Hakkari Yüksekova'nın Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar nedeniyle büyük bir yıkım yaşandı. HDP İl Başkanı Metin Besi, Yüksekova’da 5 bin evin tahrip edildiğini belirtti.



Hakkâri Yüksekova'nın Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar nedeniyle büyük bir yıkım yaşandı. 120 binden fazla nüfusun olduğu ilçede evler zarar gördü, 100 binden fazla kişi göç etmek zorunda kaldı. 


HDP İl Başkanı Metin Besi, “5 bin ev tahrip edildi. Karakolların yapılmasının planlandığı bölgelerdeki evler yıkıldı. Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallerinde büyük bir yıkım var” dedi. Yüksekova’dan 100 binden fazla insanın göç ettiğini ifade eden Besi, yasağın kaldırılmasından sonra hayatın normale dönmesi için yapacakları çalışmaları şöyle anlattı: “Van’a 4 bin, Hakkâri merkeze 1800 aile göç etti. Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ve köylere de büyük bir göç var.


4 başlıklı çalışma


Hakkâri Milletvekili Selma Irmak’ın Valilikte yaptığı görüşmede ''Sokağa çıkma yasağın kaldırılmasından sonra 4 ana başlıkta çalışma yapacağız. Birincisi evlerin onarımı ve altyapı çalışmaları. İkincisi ailelere insani yardım. Üçüncüsü; hukuki destek sunulacak. Dördüncüsü, sağlık alanında çalışmalar yapılacak'' dedi.



Cumhuriyet


Geri Dön