29 / 03 / 2024

HAKSEN: KEY'de 25 aylık gecikme kaybı yüzde 72!

HAKSEN: KEY'de 25 aylık gecikme kaybı yüzde 72!

HAKSEN Başkanı Ayhan Çivi gecikme zammı uygulanmasını istedi



Yüzde 11.25'lik gecikme faizi nedeniyle KEY ödemelerinde 858 lira eksik ödeme yapılacağını belirten Haksen Başkanı Çivi, gecikme zammı uygulanmasını istedi

KAMU Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabından herhangi bir ödeme almayan hak sahiplerinin 25 aylık gecikme sonucu kaybının yüzde 72'ye ulaştığını belirterek, hak sahiplerine uygulanacak olan yüzde 11.25 gecikme faizi nedeniyle 858 lira eksik ödeme yapılacağını savundu.

Her döneme ek faiz gerekir

Civi, bugüne kadar hiç ödeme yapılmayan hak sahibine; bin 412 lira nemalandınlmış tutar, 159 lira gecikme faizi olmak üzere en fazla bin 571 lira ödeme yapılacağını hatırlatarak, "KEY ödemeleri son olarak 22 Mart 2010 tarihinde ödeme yapıldı. Oysa, yasaya göre üçer aylık dönemler halinde ödeme yapılması ve her dönem için yüzde 1.25 ek faiz ödenmesi gerekiyordu. Ancak üç aylık döneme uygulanan 1.25 ek gecikme faizi uygulanacak. Bu nedenle, hak sahiplerine 2 aylık gecikme karşılık herhangi bir ek faiz ödenmeyecek" diye konuştu.

KEY paraları bugün hesapta

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) Ödemeleri Yönetmeliği'ne göre tespit edilen hak sahipleri listesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Ödemelerde T.C kimlik numarası ibrazı zorunlu tutuldu. Bugün 1.3 milyon kişiye KEY ödemesi yapılmaya başlanıyor.
Sözcü


Geri Dön